Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kranju občani glasujejo za projekte participativnega proračuna
| 1. 3. 2022 8:46
Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 1. do 10. marca 2022
Ključne besede:     Kranj    participativni proračun    občani    glasovanje    projekti
Glasuj zdaj!

Mestna občina Kranj je v okviru kampanje Projekti za vas in mesto od 5. januarja do 4. februarja letos zbirala projektne predloge za participativni del proračuna za leto 2022. Vseh 190 prek spleta, osebno ali po pošti prispelih predlogov je pregledala komisija in preverila, ali so izvedljivi v okviru participativnega proračuna 2022, torej skladni z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoteni med 2.500 in 24.000 evri (z DDV-jem) in če ustrezajo drugim predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun.

Projektnih predlogov, uvrščenih za glasovanje, je skupno 105. 

Med predlogi so različne ureditve cest, zasaditve javnih zelenih površin, postavitve ali obnove otroških igrišč in rekreativnih površin, novi parkirni prostori, ravnanje z odpadki in podobno iz vsakodnevnih potreb prebivalcev, pa tudi bolj unikatni, med njimi namestitev prezračevalnih naprav v šoli in vrtcu, merjenje onesnaževanja vodotokov, spominski park in obeležja, priprava krajevnega zbornika, gledališke predstave, vodena rekreacija in tudi ureditev opazovanja gnezdišča za štorklje.

»Predlogi zajemajo zelo širok nabor potreb, kar potrjuje pravilnost odločitve, da povabimo k sodelovanju občane. Da prisluhnemo njihovim predlogom in prav vsakega proučimo, kako ga je možno izvesti. Vsi ne bodo šli v format participativnega proračuna, a bomo pogledali tudi druge možne rešitve. Najbolj pomembno pa je, da smo vzpostavili ustvarjalen in dragocen dialog, kaj posamezno okolje, krajevna skupnost po mnenju prebivalcev potrebuje. Vsi predlogi so zelo kakovostni in odražajo trud predlagateljev, da prispevajo h skupnosti. Hvala vsem predlagateljem projektov in vsakemu posebej, da ste se vključili in pokazali na potrebne investicije in programe,« je ob pomembnem sodelovanju z občani povedal župan Matjaž Rakovec.Na spletnem mestu participativnega proračuna Mestne občine 2022 je odprto glasovanje o projektnih predlogih. Potekalo bo do 10. marca 2022, glasujejo lahko občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki so stari 16 in več let. Glasovati je možno le enkrat in za en predlog v krajevni skupnosti stalnega prebivališča.

Glasovanje je možno preko spletnega mesta oziroma aplikacije https://predlagaj.kranj.si/, ki ga preprosto in hitro opravite. Kako glasovati, si lahko ogledate v tem videu.
Možno bo tudi osebno glasovanje, in sicer od 7. do 10. marca 2022 na sedežu MO Kranj (Avla, pritličje) v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure.
Več informacij o prejetih predlogih in glasovanju je na voljo v tej novici.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del