Quantcast
Radio1_v_zivo


Misliš, da je na sliki seksi mladenič, ki občuduje svoje telo? Ko pogledaš bolje, boš videl, da je resnica drugačna
Zanimivo | 8. 5. 2022 8:41
26-letnik je začel s terapijo brez vlage in spoznal, da je to rešitev za njegov atopijski dermatitis
Ključne besede:     koža    bolezen    zdravljenje    srbečica    alternativa    atopijski dermatitis    samopodoba    grozljivo
26-letnik je imel hude težave s kožo ...

26-letni Jordan Hendey se že od otroštva bori z atopijskim dermatitisom, čeprav so mu zdravniki tekom odraščanja govorili, da bo to prerasel in bo bolje. Žal so se motili, njegova koža pa je bila z leti vse slabša.

Njegova samopodoba in samozavest sta zaradi tega zelo trpela, sploh v najstniških letih. Šele leta 2016 pa je spoznal, kaj v resnici škodi njegovi koži - odvisnost od steroidne kreme. Zdravniki so mu sicer svetovali, naj se z njo maže le 14 dni, a je ugotovil, da je to premalo in nadaljeval. Atopijski dermatitis je pogosta kronična kožna bolezen, ki se največkrat pojavi že v otroštvu. V 90% primerov se začne že pred 5. letom starosti, ponavadi okoli 5. meseca. Bolezen ni nalezljiva, pogostejša je v razvitih državah in na urbanih področjih, zanjo pa je značilno izmenjevanje obdobij poslabšanj in izboljšanj. Blage oblike lahko spontano izzvenijo v nekaj letih, možne pa so tudi dolgotrajne oblike s pogostimi poslabšanji, ki se nadaljujejo tudi v odraslo dobo. Zdravila, ki bi atopijski dermatitis popolnoma pozdravilo, še ne poznamo, obstaja pa veliko ukrepov, s katerimi lahko močno ublažimo simptome in izboljšamo kvaliteto življenja.Dolgo časa se je spopadal z občutljivo, zelo suho in vneto kožo po celem telesu, ki jo je spremlja še srbečica. To ga je oviralo pri vsakodnevnem življenju in močno motilo njegov spanec. Simptomi so se mu ponavadi poslabšali pozimi, ko je bila koža izpostavljena mrazu, vetru in suhemu zraku v zaprtih prostorih, poleti pa se mu je stanje izboljšalo zaradi pozitivnega vpliva višjih temperatur, vlage in sončnih žarkov.Lanskega decembra pa je spoznal japonskega dermatologa dr. Kenija SatoPredlagal mu je terapijo brez vlage, ki jo je razvil kar dr. Sato sam.

Svetoval mu je naj takoj preneha uporabljati steroidne kreme in začne s terapijo brez vlage - njen cilj je, da se koža obnovi tako, da se jo izsuši s tem, da se jo ne vlaži, ni v stiku z vodo in skušaš poskrbeti za čim manjši vnos vode. 


Jordan po dveh mesecih terapije brez vlage - koža se mu je močno popravila

''Ne morem verjeti, kako zelo se je moja koža izboljšala,'' je po dveh mesecih navdušeno dejal Jordan, ki se je striktno držal Satove terapije.

Dvomesečna terapija je tako pripomogla k ozdravitvi različnih predelov njegove kože po vsem telesu. Nikoli si ni mislil, da bo ravno terapija brez vlage nekaj, kar bo učinkovalo - vsa leta je mislil, da je steroidna krema pravo zdravilo, pa se je motil. 

V kratkem času se je njegova koža močno izboljšala in spet je dobil na samozavesti, se začel družiti in živeti življenje. Čeprav bo koža še nekaj časa potrebovala, da se izboljša, a verjame, da je na pravi poti. 

Medtem ko se mu koža zdravi, se izogiba soncu, nenehno nosi oblačila z dolgimi rokavi in se izogiba kopanju.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del