Quantcast
Radio1_v_zivo


Janšev klan iz Grosuplja: premier najbolj zaupa svojemu bratu Rajku Janši, ki velja za njegovo denarnico
Oglas | 21. 2. 2022 7:50
Razkrivamo vplivne ljudi iz Grosuplja, ki sodijo v najožji krog operativnih sodelavcev predsednika vlade Janeza Janše.
Ključne besede:     Janez Janša    klan    Reporter    vplivni ljudje
Janez Janša s ekipo grosupeljske SDS. - Foto: arhiv Reporterja

Poleg njegovega brata Rajka Janše, ki velja za njegovo denarnico in dobro posluje tako s stranko kot z vlado, ima največjo moč Dušan Hočevar, ki vodi občinsko upravo in lokalni odbor SDS v Grosupljem, kjer premier kandidira na volitvah.

V tako imenovani grosupeljski klan spadajo še župana Peter Verlič in Dušan Strnad, državni sekretar Božo Predalič, generalna sekretarka vlade Janja Garvas Hočevar in operativec Darko Njavro.

»Kraj, kjer se rodiš in preživiš svoje otroštvo, vedno ostaja v tvojem srcu, tudi če te življenjska pot zanese drugam,« je predsednik vlade Janez Janša rekel v intervjuju za Grosupeljske odmeve, glasilo občine, ki velja za glavno utrdbo največje vladne stranke. Konec januarja so z njim opravili intervju z vprašanji, kot bi jih postavljali v času jugoslovanskega diktatorja Tita.

Razkrivamo, zakaj osladni intervju v občinskem glasilu ni naključje, koga vse je premier Janša obiskal 20. januarja letos in kaj je bil namen njegovega obiska; zakaj je bolj kot oba župana vpliven direktor občinske uprave v Grosupljem, kako Janševi fantje poslujejo z Zoranom Jankovićem.
Pišemo, zakaj se je moral zaradi zapletov z obnovo hotela na Brdu posloviti generalni sekretar Božo Predalič, ki se je preselil za državnega sekretarja pri notranjem ministru Alešu Hojsu; kdo se je v resnici hotel okoristiti pri poslih in zakaj je bila Janševa obtožba Šarčeve vlade na TVS krivična.

Pišemo tudi o nepremičninskem podjetju, ki ga je Dušan Hočevar ustanovil skupaj s svojim bratom Mihaelom, ki je donedavnega vodil založbo, ki izdaja Janševo Demokracijo. Iz Grosuplja prihaja tudi operativec Darko Njavro, ki se prav tako ukvarja s preprodajo nepremičnin.

Razkrivamo posle premierjevega brata Rajka Janše z državo, občino in državnimi podjetji; na koga je prepisal svoje zadnje podjetje, potem ko je prva dva v času prvih dveh bratovih vlad za milijonske vsote preko posrednika prodal Bojanu Petanu, ki mu je minister Andrej Vizjak svetoval, naj ne bo »glup«. Kaj bi komu lahko prodal v času tretje Janševe vlade.

Več o tem pa si preberite na Reporterju.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del