Quantcast
Radio1_v_zivo


ZMAGA NAD BOLEČINO V HRBTU - ZDRAVO SEDENJE
Oglas | 28. 2. 2022 6:00
V podjetju HAM so razvili stol, ki omogoča aktivno sedenje, ki ohranja hrbtenico zdravo in celo zmanjša bolečine v hrbtu.
Ključne besede:     HAM    bolečine    hrbtenica    sedenje    zdravje    aktivno sedenje    stoli SpinaliS    rešitev
Odpravite bolečine v hrbtu!

Kako naj pravilno sedimo, da preprečimo poškodbe hrbtenice?

V podjetju HAM d.o.o., ki ima sedež na Gerbičevi ulici 102 v Ljubljani, se zavedajo, da sodoben človek večino dneva preživi na svojem delovnem mestu. Delavnik je zaradi vse večje želje po uspešnosti vedno daljši. Veliko zaposlenih na svojem delovnem mestu ure in ure presedi na stolih - takšnih in drugačnih. Dejstvo je, da je zaradi predolgega sedenja, ki je povrh vsega še manj primerno, vse več ljudi, ki ima težave s hrbtenico. Zato so v podjetju HAM razvili stol, ki omogoča aktivno sedenje, ki ohranja hrbtenico zdravo in celo zmanjša bolečine v hrbtu. Gibljiv pisarniški stol SpinaliS je namenjen vsem, ki se zavedajo kako pomembno je poskrbeti za svoje zdravje.Ergonomski pisarniški stol SpinaliS
ima funkcijo ortopedske žoge, ki jo marsikdo že pozna s terapije. Na običajnem stolu hrbtenica zelo trpi, saj ob nagibanju vretenca močno pritiskajo na diskuse. To sčasoma povzroča močne bolečine, ki slej ko prej postanejo neznosne in se premnogokrat razvijejo v poškodbo. Na stolu SpinaliS lahko sedimo na dva načina. Če sedemo na sredino sedeža in se pri tem ne naslanjamo na naslon, oponašamo sedenje na ortopedski žogi. Z lovljenjem ravnotežja in pravilnim gibanjem krepimo hrbtne mišice in razbremenjujemo hrbtenico.V katerokoli smer se nagnemo nam sedalni del sledi, ker je gibljiv v vse smeri.Hrbtenica ostane vzravnana, s tem pa se izognemo neenakomirnim pritiskom na diskuse, kot se to dogaja na običajnih stolih. Drugi način imenujemo pasivni način sedenja, ko se s sredine sedeža presedemo nazaj proti naslonu. Zaradi gibljivega mehanizma in lastne teže smo v položaj pri katerem imamo pravilno podložen ledveni del, ki prav tako sledi vsakemu našemu gibu in s tem nudi oporo hrbtu v vseh položajih. Na klasičnem stolu sedimo neprimerno in po nekaj urah smo že utrujeni. Gibljiv pisarniški stol SpinaliS pa nam ne dopušča manj primernega sedenja, saj nas zaradi svoje gibljivosti prisili, da je naše sedenje pravilno in s tem seveda tudi lega hrbtenice.

Težav s hrbtenico nimamo le odrasli, ampak žal tudi otroci. Zato v podjetju HAM niso pozabili niti na najmlajše. Izdelali so tudi otroški stol SpinaliS, ki je zaradi svoje velikosti primeren tudi za otroke. SpinaliS stol izdelujejo v treh velikostih (glede na velikost in težo uporabnika SpinaliS stola).

Gibljiv pisarniški stol SpinaliS je prejel že veliko nagrad in pridobil certifkate, ki zagotavljajo njegovo varnost, uporabnost in kvaliteto.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del