Quantcast
Radio1_v_zivo


Škandal v smučarskih skoki o katerem govori cel svet: Vse oči so uprte v dres Nemca, ki je osvojil bron
Saj ni res, pa je | 17. 2. 2022 6:45
''Prestal sem vse kontrole. Moj dres nikoli ni bil preširok, ponekod je bil celo preozek.'' je sebi v bran povedal Geiger
Ključne besede:     Karl Geiger    Nemec    olimpijske igre    Peking    bron    dres    velikost    obtožbe
Nemškega skakalca obtožujejo, da je imel na nastopu prevelik dres in bi moral biti diskvalificiran

Diskvalifikacije so močno zaznamovale tekmo mešanih parov na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je bilo kar nekaj napak v zvezi s skakalno opremo smučarskih skakalcev. Tokrat pa so pod drobnogled vzeli vodilnega skakalca te zime, Nemca Karla Geigerja, ki naj bi se s pomočjo neregularnega dresa dokopal do olimpijskega brona na veliki napravi.

Po spletu so se usule fotografije, kjer naj bi Geiger nosil prevelik dres, prvi pa je na to namignil ruski smučarski skakalec Danil Sandrejev, ki je na Twitter objavil njegovi dve sliki in se vprašal: ''Pravila?''

Na fotografiji lahko vidimo, da je Geigerjev dres v predelu pasu oz. mednožja precej velik oz. ima kar nekaj ''odvečnega blaga,'' a je brez težav prestal kontrolo.


Foto: Twitter


Na fotografijo pa sta se odzvala tudi dva člana norveške reprezentance, ki sta zapisala, ''da naj fotografija govori sama zase'' in še dodala, da na tekmi pri Nemcu ni bilo opaziti takšnih odstopanj, kot je videti na sliki. 

''Koliko sem lahko videl, je bilo vse v redu. Je že moralo biti. Vsak skakalec mora prestati kontrolo opreme, to je del igre,'' je dodal Norvežan, olimpijski prvak Marius Lindvik pa je dodal: ''Ljudje imajo oči in vsak si lahko ustvari svoje mnenje''.

Oglasil pa se je tudi 29-letni Geiger in vse obtožbe zavrnil. Dejal je, da ga je vse to močno razjezilo in da še nikoli v življenju ni bil diskvalificiran. ''Prestal sem vse kontrole. Moj dres nikoli ni bil preširok, ponekod je bil celo preozek. Moj dres ni bil prevelik. To je to,'' je povedal sebi v bran in dodal, da je bil v takšnem položaju, ko se je celotna dolžina dresa nabrala na enem mestu.

''V takšnem položaju vsi dresi izgledajo tako,'' se je branil Nemec in povedal še, da so razprave glede skakalne opreme presegle meje dobrega okusa in da je tega preveč. ''Vsakdo misli, da je upravičen do svojega mnenja. Prav tako se s tem odvrača pozornost od športa,'' je zaključil.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del