Quantcast
Radio1_v_zivo


Stavka v zdravstvu
| 16. 2. 2022 14:56
Delo v celjski bolnišnici danes kljub stavki poteka večinoma nemoteno
Ključne besede:     Stavka    zdravstvo    ZD Celje    Splošna bolnišnica Celje    sindikat
 sb celje
Stavke v celjski bolnišnici pacienti skoraj niso občutili.

Čeprav so se zaposleni v Splošni bolnišnici Celje pridružili stavki sindikatov zdravstva in socialnega varstva, delo na bolnišničnih oddelkih poteka nemoteno. Nekaj dejavnosti ne izvajajo le na fizioterapiji, delo je odpovedala ena specialistična ambulanta in manjši del radiološke presejalne diagnostike. Vsi pacienti, ki so jim danes preglede odpovedali, so bili o tem obveščeni, preglede pa so jim prestavili na prihodnje dni.  Vsi pacienti, ki pa niso prejeli odpovedi obravnave, so jo danes lahko opravili.

 

Edina težava danes so le prevozi nepokretnih pacientov, ki bi jih lahko odpustili iz bolnišnice, vendar za pot domov potrebujejo prevoz z reševalnim vozilom. Izvajalci nenujnih reševalnih prevozov namreč stavkajo, zato se ti prevozi ne izvajajo.  Zato danes v bolnišnici ne morejo odpustiti tistih pacientov, ki potrebujejo za pot domov reševalno vozilo.

 

Stavki so se pridružili tudi  zaposleni na nemedicinskem delu, vendar delo opravljajo v zmanjšanem obsegu. Vso nujno delo je tako opravljeno.

 

Tudi v Zdravstvenem domu Celje so nekatere naročene paciente danes prenaročili.  V okrnjeni obliki so delali laboratorij, fizioterapija, ne nujni reševalni prevozi in RTG slikanje. V družinskih ambulantah pa so sprejemali manj telefonskih klicev kot ponavadi. Vse ostale dejavnosti v Zdravstvenem domu Celje pa potekajo nemoteno. 

 

Stavka danes poteka povsod po Sloveniji, ker sindikati zdravstva in socialnega varstva z vlado niso zbližali stališč glede stavkovnih zahtev, med drugim po zvišanju plač. Stavka poteka v  zdravstvenih domovih, bolnišnicah, socialno-varstvenih zavodih, centrih za socialno delo in lekarnah. Farmacevti stavkajo na delovnih mestih od 10. do 16. ure. V tem času so odprte le dežurne enote lekarn, zdravila pa izdajajo le na dežurnem okencu.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del