Quantcast
Radio1_v_zivo


Pacient na covid oddelku ogorčen nad zdravstvenim osebjem in njihovim početjem - bolnišnica te obtožbe zanika!
Slovenija | 16. 2. 2022 7:07
Pacienta moti, da hrano na pladnju ne dobi na mizico, ampak mu jo postrežejo na tleh
Ključne besede:     covid oddelek    pacient    ogorčenje    hrana    pladenj    postrežba    okuženost    covid    ukc Maribor    obtožbe    zanikanje
Foto: Slovenske novice

Novinarji slovenskih novic so v uredništvo prejeli pismo iz bolniške sobe covid oddelka v UKC Maribor. Njihov pacient se je namreč pritožil, da za covidne bolnike tam ni najbolje poskrbljeno, saj naj bi jih hrana na pladnju čakala kar na tleh, namesto na nočni mizici ali mizi, kot se spodobi.

V pismu, ki ga je poslal v uredništvo, je zapisal, da v sobi leži do pet pacientov, ki so pozitivni na koronavirus. Vsak dan dobijo tri obroke, nekatere medicinske sestre pa hrano odložijo kar na tla, še preden pride hrana do pacienta.

''V času, ko je hrana na tleh, se sestre prosto sprehajajo po sobi in tako na nepokrito hrano prenašajo prah. Včasih je hrana pokrita s pokrovom, drugič ne. Nekatere bolnice so zaradi tega tudi zavrnile hrano, saj so videle, kako ravnajo z njo. Pladenj potisnejo celo pod posteljo''.

Tamkajšnji zaposleni so menda že bili obveščeni o neprimerni postrežbi, odgovor, ki so ga prejeli pacienti pa je bil, da ne smejo imeti stika z njimi, saj so pozitivni. Očitki naj bi leteli na predvsem na skupino starejših medicinskih sester.


Foto: Slovenske novice

Novinarji slovenskih novic so se po odgovore obrnili tudi v UKC Maribor, ki pa tovrstne obtožbe pacientov zanikajo in pojasnjujejo, da poteka deljenje hrane od ''čistega'' zaposlenega, ki hrano vzame z vozička za hrano, pladnje preloži na servirne vozičke in jih nato porine v sobo, kjer jih prevzamejo ''nečisti'' zaposleni.

''Zaposleni v sobah nato hrano razdelijo bolnikom na njihove nočne omarice ali servirne mizice,'' so zapisali in dodali, ko vozička nimajo na voljo, gre hrana iz rok ''čistega'' v roke ''nečistega,'' ki hrano odloži bolniku na mizico.

Zanikajo, da bi njihovi zaposleni hrano odložili kar na tla, a kot pravijo, se lahko pladenj znajde na tleh, ko bolniki že pojejo. ''Ko pa gredo pladnji v obratno smer, se pravi iz 'nečistega' dela, ko se bolniki že najedo, pa se zgodi, da se pladenj odloži v predprostor na tla, saj je 'čisti' zaposleni po navadi samo eden, ki pa ne utegne biti vsepovsod naenkrat,'' so še pojasnili.


Foto: Slovenske novice
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del