Quantcast
Radio1_v_zivo


To je NAJBOLJŠA DESTINACIJA v Evropi! Ne boste verjeli, na katerem mestu je Ljubljana!
Slovenija | 11. 2. 2022 11:57
Ljubljano izbrali za najboljšo destinacijo v Evropi!
Ključne besede:     Ljubljana    najboljša destinacija    Evropa    seznam    ponos    Slovenija    glavno mesto    European Best Destinationsprestolnica
Foto: Pixabay

Turistična spletna stran European Best Destinations je za najboljšo počitniško destinacijo leta 2022 izbrala slovensko prestolnico Ljubljano – ''zakladnico vznemirljivih skrivnosti in naravnih radosti''.

Za najboljše evropske turistične destinacije leta 2022 je v izboru sodelovalo več kot pol milijona popotnikov iz 182 držav. Največ prejetih glasov je dobilo 20 krajev in se tako uvrstilo na seznam najboljših evropskih destinacij. 

V opisu so zapisali, da je Ljubljana mesto za radovedne in pustolovske duše. Ponosna zelena prestolnica Slovenije vabi vse potepuhe, ki so lačni kulture, umetnosti, zabave in velikih zelenih površin, ki zagotavljajo sproščeno vzdušje. Poudarili so tudi ostale čare naše prestolnice, kot je to, da se ponaša s čudovito kultruo, kulinariko in pestrim mestnim življenjem.

''V njenem osrčju lahko med sprehodom od trendovskega butika do pristne trgovine ali restavracije slišite ptičje petje,'' še pišejo na spletni strani, ki obisk mesta priporoča ljubiteljem narave, dobre hrane ter ljubiteljem Instagrama in objavljanju lepih slik.

Med največjimi čari Ljubljane poudarjajo še "čudovito kulturo", kulinariko in 

Seznam najboljših destinacij za leto 2022:

1. Ljubljana, Slovenija

2. Marbella, Španija

3. Amiens, Francija

4. Plovdiv, Bolgarija

5. Leuven, Belgija

6. Oradea, Romunija

7. London, Združeno kraljestvo

8. Nijmegen, Nizozemska

9. pokrajina Lahti, Finska

10. Carigrad, Turčija

11. obala Amalfi, Italija

12. Praga, Češka

13. Rim, Italija

14. pokrajina Bavarska, Nemčija

15. Atene, Grčija

16. Clonakilty, Irska

17. Dunaj, Avstrija

18. Luzern, Švica

19. Gradec, Avstrija

20. Kreta, Grčija


Slovenska prestolnica se je prej kot druge evropske destinacije odločila, da je njeno zgodovinsko središče namenjeno samo pešcem, pri European Best Destinations poudarjajo v opisu Ljubljane.

European Best Destinations je spletna stran za popotnike, namenjena promociji kulture in turizma v Evropi. Ustanovljena je bila leta 2009 in je najbolj turistična spletna stran v Evropi že osem let zapored.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del