Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani odpustili zdravstvenega delavca - sumijo ga, da je med tem, ko bi moral cepiti, počel nekaj drugega ...
Saj ni res, pa je | 3. 2. 2022 8:28
V ZD-ju Ljubljana so odkrili sum na lažna cepljenja, ki jih je izvajal isti človek.
Ključne besede:     Ljubljana    zloraba sistem    lažno cepljenje    kršitev    zdravstveni delavec    cepilni center
Foto: Leon Vidic

V cepilnem centru ZD Ljubljana se je zgodil incident, zato pa naj bi bil kriv isti človek, ki naj bi zlorabljal sistem na podlagi lažnega cepljenja.

Zdravstveni delavci, ki delajo na cepilnem centru sledijo protokolu, da oseba pred cepljenjem izpolni in podpiše vprašalnik o zdravstvenem stanju ter izjavo o privolitvi v cepljenje. Ob koncu cepljenja vsaka cepilna ekipa koordinatorju cepljenja odda vprašalnike in na mapo zapiše število oddanih vprašalnikov, so v ZD-ju Ljubljana zapisali v sporočilu za javnost.

Ugotovili, da vprašalniki manjkajo vedno pri istem človeku

V povezavi z odstopanji so nemudoma kontaktirali z dotičnim človekom, ki pa ni znal pojasniti manka vprašalnikov, zato so cepilni center nemudoma zaprli in onemogočili dostop zaposlenim, zavarovali vso dokumentacijo ter zaustavili cepljenje.

Zagnali so obsežno preiskavo dokumentacije, ki manjkajočih vprašalnikov ni našla, zato se je pojavil sum, da gre za zlorabo sistema. Ko so preverili število vprašalnikov tudi pri preostalih cepilnih ekipah istega dne, ni bilo nobenih odstopanj. Potem pa so preverili še dva druga cepilna dneva, ko je bil prisoten ta isti človek, ki so mu zmanjkali vprašalniki, in ugotovili nova odstopanja le pri tem človeku tudi ob drugih dneh.


Iz ZD-ja jih izjemno žalosti, da se najdejo takšni zdravstveni delavci, ki so zavezani delati dobro, a to kršijo (Foto: Luka Kotnik)

Oseba ni več zaposlena v zavodu

Na vse preverjene termine je skupno manjkalo 73 vprašalnikov, tako da je prav mogoče, da gre za lažna cepljenja. Sum zlorabe so prijavili policiji in odredili izredni strokovni nadzor, dotična oseba pa ni več zaposlena v zavodu, so še sporočili.

Iz ZD-ja v Ljubljani pa so dejali, da jih izjemno žalosti, da se kjerkoli najde zdravstveni delavec, ki je kot tak zavezan strokovnim usmeritvam delati dobro za paciente in predvsem, da z visokimi moralno-etičnimi normami vstopa na takšno raven funkcioniranja.

Vir: MMC
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del