Quantcast
Radio1_v_zivo


To je ganljiv posnetek včerajšnjega pogreba Akija Rahimovskega - prizori, ob katerih ne moreš zadrževati solza
Žalostno | 28. 1. 2022 7:14
Akija so na zadnji poti pospremili ob njegovih najljubših pesmih ... za vedno bo ostal v naših srcih
Ključne besede:     pogreb    smrt    Parni Valjak    Aki Rahimovski    ganljivo    prizori    Hrvaška    Zagreb    slovo    prijatelji    posnetek
Včeraj, 27. januarja so se ob 15. uri poslovili od pevca skupine Parni Valjak, Akija Rahimovskega. Pokopali so ga na zagrebškem pokopališču Mirogoj, v Aleji Velikana. Na portalu 24.sata so objavili 45 minutni video, kjer so se od njega z lepimi besedami poslovili člani skupine, ki so z njim preživeli dolga leta ustvarjanja.

Krsta je bila prekrita z makedonsko zastavo, ob njej pa so stali člani zasedbe Parni Valjak, v ozadju njegovi otroci in mnogi glasbeni prijatelji, ki niso mogli skriti solza. 

V trenutku, ko so pokojnega pevca spuščali v grob, se je zaslišala pesem Sailing Roda Stewarta, ki ga je Aki zelo rad poslušal in o njem pogosto govoril. So pa ga na zadnji poti pospremili še s pesmijo Za malo nježnosti in z makedonsko pesmijo Zašto si me rodila, majko. 


Foto: Igor Soban (24.sata.hr)

Žalostno slovo glasbene legende je ganilo mnoge, tudi Akijev sin Kristijan je komaj zadrževal solze ob očetovi krsti, prav tako sta s solznimi obrazi ob krsti stala njegova dva vnuka David in Filip.

''Samo en dedek je bil in za vedno bo ostal z nami s svojimi pesmimi,'' je dejal eden izmed vnukov. 


Foto: Igor Soban (24.sata.hr)

Z govorom pa je vse prisotne ganila tudi njegova hči Edina, ki se je od očeta poslovila takole:

''Oče, tako malo smo potrebovali. En objem, tvoj pogled, tako malo ... V tolažbo mi ostaja stavek, ki si mi ga zjutraj rekel, preden si zaspal za vedno: Lahko je biti visok, ampak težko je biti velik človek. Tvoje srce je zbolelo ali je bilo veliko za vse ljudi! Hvala, ker si me naučil, da je človek le majhen pod zvezdami. Daj, pojdi zdaj oče, saj jim je dolgčas brez tebe in da veš - samo ti, oče in nihče ni tak kot ti!'' je zaključila v solzah, ko je začela igrati pesem Franka Sinatre My Way, ki jo je Aki imel rad. 

Pred krsto pa je stal tudi velik beli venec v obliki srca s posvetilom Akijeve najmlajše hčerke, 2-letne Antonije: ''Očka, rada te imam!''

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del