Quantcast
Radio1_v_zivo


Litija se pripravlja na karneval
| 21. 1. 2022 9:43
Pustni čas se bo letos začel 10. februarja, ko bodo mesto pobarvale tisočere zastave Litijskega karnevala.
Ključne besede:     Litija    karneval    pust    pustni karneval
Pust bo!

LITIJSKI KARNEVAL 2022

Pustni čas se bo letos začel 10. februarja, ko bodo mesto pobarvale tisočere zastave Litijskega karnevala. 

Kmalu za tem začnejo karnevalski dogodki 

Četrtek, 17. februar

MAŠKARE, KARNEVALI IN TURIZEM, predavanje, Mestni muzej Litija ob 18.00

Priprave na pustno dogajanje bomo začeli v Mestnemu muzeju Litija, kjer boste lahko poslušali predavanje etnologa Aleša Gačnika z  naslovom Maškare, karnevali in turizem.

od 18. februarja do 2. marca

LITKOVI KOTIČKI za najmlajše v centru Litije

V petek pred začetkom šolskih počitnic bomo najmlajše šolarje povabili, da v centru Litije najdejo hudomušne Litkove kotičke. Verjamemo, da bodo obiskani še bolje kot je bila lani Litkova mestna izba. Kotičke bodo popestrile razstave risb Društva LILA Litija.  Več lokacij po mestu pa veliki panoji s fotografijami preteklih karnevalov.

od 18. februarja do 2. marca

MI LITIJANI SMO VESELJAKI, razstava v avli Občine Litija

Oglejte si fotografije stotin maškar na pustnih zabavah v Litiji v pred-koronskih letih. Pisano, razposajeno, množično. Druženje je tisto kar sedaj pogrešamo.  

Sobota, 19. februar

TRŽNICA NA PLAC s pustnimi dobrotami, Valvazorjev trg, od 8.00 do 12.00

Največ pustnih zastavic bo na Valvazorjevem trgu, kjer bo nstojnicah že dišalo po domačih krofih in drugih pustnih dobrotah. 

Sobota, 26. februar

TRŽNICA NA PLAC s pustnimi dobrotami, Valvazorjev trg od 8.00 do 12.00

Na pustno soboto bo na tržnici izbira vseh vrst pustnih dobrot naravnost odlična. 

Sobota, 26. februar

VOLILNA PUSTNA TRŽNICA, pustne stranke za slovenski parlament, Valvazorjev trg od 8.00 do 12.00

Na pustni volilni tržnici se bodo prvič z volilnimi programi predstavile tudi pustne politične stranke. Volilna tekma bo potekala natanko štiri ure od 8.00 do 12.00. Tako kot je v navadi na karnevalih v Litiji, bomo tudi letos prehiteli čas in izvedli volitve v državni zbor že na pustno soboto. Glasne predstavitve in odlične rešitve aktualnih tem so zajamčene. Programi pustnih strank bodo zagotovo močna konkurenca strankam v letošnjemu volilnemu letu. Najboljše pustne stranke bodo nagrajene pa tudi volilci si lahko obetamo kak bombonček. 

Sobota, 26. februar

SKORAJ NAJBOLJŠI CIRKUS, pustna predstava za otroke, športna dvorana Litija ob 10.00

Nič ne more nadomestiti dobrega starega otroškega pustnega živ žava, ki ga prestavljamo na naslednje leto. Bo pa otroke razveselila noro zabavna predstava, še bolj paZagotovite si brezplačen sedež v TIC Litija od 16.2. dalje. KONTAKT - https://visitlitija.si/

Pogoj za vstop v dvorano bo izpolnjevanje pogoja PCT (+12 let, os. izkaznica).

Sobota, 26. februar

LITIJSKA PUSTNA OBLAST s kočijo po karnevalski Litiji – od 15.00 dalje

Litijski karneval 2022 bo ponudil tudi nekaj karnevalskega pohajkovanja po mestu. V času tradicionalne karnevalske povorke - od 15. ure dalje se bo na pustno soboto Litko z litijsko pustno vlado s kočijo zapeljal po mestu zato ga le pričakajte nekje ob trasi.

Sobota, 26. februar

PUSTNI SHOW s TILNOM ARTAČEM ter ČUKI, Športna dvorana Litija ob 19.00

Litijane bo nasmejal in navdušil nastop najbolj zabavnega slovenskega imitatorja TILNA ARTAČA. Osrednji glasbeni gosti večera bodo priljubljeni ČUKI. Število sedežev v dvorani bo omejeno. Vstopnice bodo na voljo od 16.2. dalje v TIC Litija. KONTAKT-https://visitlitija.si/

Pogoj za vstop v dvorano bo izpolnjevanje pogoja PCT (+12 let, os. izkaznica).

 

Že drugo leto bo karnevalsko dogajanje potekalo v okrnjeni obliki, vendar bo letos vseeno nekaj več dogajanja kot lani. Vsaj tako upamo in načrtujemo… Vsi dogodki bodo izvedeni v okviru takrat dovoljenih epidemioloških ukrepov. O pogojih za obisk bomo organizatorji karnevala Občina Litija, Zavod za kulturo, mladino in šport Litija, Turistično društvo Litija in Razvojni center Srca Slovenije obveščali sproti

POVABILO ZA PUSTNE SKUPINE:

Litijski karneval tudi letos prehiteva dejansko dogajanje. V preteklih letih smo prehiteli Veliko Britanijo in se odcepili od Evrope, z letalsko družbo Litija Airways smo nadomestili Adria Airways in še bi lahko naštevali.

Letos želimo prehiteti aprilske parlamentarne volitve in jih v Litiji izvesti že februarja. Vsi opazujemo združevanje različnih sedanjih strank, pojavljanje novih, isti akterji se pojavljajo z novimi programi, preoblečeni v drugačne barvne kontraste in obljubljajo vse mogoče.

Vabimo vas, da oblikujete svojo / namišljeno politično stranko in jo predstavite na volilni pustni tržnici, ki bo na pustno soboto, 26.2.2022 med 8. in 12. uro potekala na Valvazorjevem trgu v Litiji. Na stojnicah se bodo predstavile povsem nove, namišljene stranke, ki s sedanjimi nimajo nič skupnega. Predstavile se bodo z novimi imeni, idejami in programi pri katerih ne bo manjkalo tudi politične satire. Več prepuščamo vam, saj vemo, da imate veliko bujne domišljije. Predlagamo, da vsako stranko sestavljajo največ 3 osebe, da izberete izvirno ime stranke, sestavite in natisnete svoj program, ki ga boste predstavili v sklopu svoje volilne kampanije na eni od stojnic, pa tudi v sklopu predvidene medijske predstavitve in soočenja.

Volilna pustna tržnica bo potekala z upoštevanjem vseh navodil NIJZ. Ponudba hrane in pijače tokrat ne bo možna.

Prijava je možna izključno po elektronski pošti turisticnod.litija@gmail.com do vključno četrtka, 10.2.2022. Za dodatne informacije lahko pokličete Matejo Šteferl na 040847 213.

  1. PRIJAVA MORA VSEBOVATI:

- ime skupine,

- ime in priimek vodje skupine, točen naslov in telefonska številka ali elektronski naslov,

- davčna številka ter transakcijski račun,

- število sodelujočih v skupini,

- tema in opis predstavitve.

Vse sodelujoče skupine bodo prejele nagrado za sodelovanje, najboljše bodo še posebej nagrajene.

TURISTIČNO DRUŠTVO LITIJA

 


 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del