Quantcast
Radio1_v_zivo


Mnogi starši so ogorčeni, ko vidijo kakšnega VZGOJITELJA ima ta vrtec - ne želijo, da je otrok v njegovi skupini
OMG/WTF | 14. 1. 2022 6:27
George je dobrosrčen vzgojitelj, ki ima preko 310 kilogramov - odločen je, da shujša
Ključne besede:     vzgojitelj    debelost    teža    otroci    ogorčenost    starši    kilogrami    vrtec
George Covington ima 45 let in prihaja iz ameriške zvezne države Georgia. Že od nekdaj ima težave s prekomerno težo, ki pa se je z leti le še stopnjevala. Ima nekaj čez 310 kilogramov, kar ga močno ovira pri vsakdanjem življenju.

Moti ga, da ga ljudje ocenjujejo na podlagi videza in mu ne dajo možnosti, da ga spoznajo kot osebo. Obsojajo ga tudi, da je len, kar ga močno prizedane, čeprav se zaveda, da s to težo ne more kaj dosti početi, kot sedeti ali ležati. Njegov vsak dan je bitka s samim sabo in nikoli si ni predstavljal, da bo živel tako kot živi. Že samo to, da se prestavi iz spalnice v kopalnico mu predstavlja težek napor. A kljub svoji teži ni brezposeln, ampak zaposlen v vrtcu, kjer dela kot vzgojitelj. Sodelavci ga opisujejo kot pozitivnega, dobrosrčnega in prijaznega, čeprav vedo, da se ne počuti najbolje. Ves čas le sedi, a to ne pomeni, da ni dober vzgojitelj, saj so otroci zelo poslušni in upoštevajo njegova navodila ter naloge, ki jim da. Nekoč bi si rad ustvaril tudi družino, imel partnerko in svoje otroke, a dokler ne shujša, to ne bo mogoče. Žal pa v tej smeri ne naredi kaj dosti, saj je nenehno obkrožen s prijatelji, ki mu nosijo ''slabo'' hrano, med malico v službi pa prav tako ne pazi, kaj poje. 

Je pa veliko staršev ogorčenih nad njim in ne želijo, da je njihov otrok v njegovi skupini, čeprav ga imajo otroci radi, vrtec pa je tudi zadovoljen z njegovim delom in čutom za otroke.

George se spominja, ko je nekoč neka mama izjavila, da jo skrbi, da bi padel na enega izmed otrok in ga ubil s svojo težo. Rad opravlja svoje delo, a se zaveda, da ga počasi ne bo mogel več. Želi si, da  bi se spremenil, zato se je odločil za operacijo. Pot do izgube kilogramov in normalnega življenja, ki ga je poznal nekoč bo dolga in naporna, a je odločen, da naredi spremembo. Obiskal je že kliniko, kjer mu bodo pomagali, za začetek pa se moral odreči slabih prehrani, ki pa je med njegovimi prijatelji precej pogosta.Bolno debeli ljudje s pomočjo priznanega kirurga dr. Procterja poskušajo shujšati, saj bi radi enkrat za vselej spremenili svoj načini življenja. Soočajo se z izjemnimi izzivi, ko se trudijo preoblikovati svoj smrtonosni življenjski slog in kar nekaj je takih, ki jim na koncu to tudi uspe. Bo George med njimi? Odločen je, da se spremeni!

Poglej si, kako napreduje njegovo hujšanje:

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del