LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Okusi Škofjeloškega

Prvi kulinarični festival se bo odvijal v 11 vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah
Ključne besede: Okusi Škofjeloškega, kulinarika, festival, Škofja Loka, gostilna, turistična kmetija
Škofjeloško območje v sebi skriva številne kulinarične zgodbe. Raznolikost zelenjave s podeželskih vrtov, gobe in gozdni sadeži iz lokalnih gozdov, sadje s travniških sadovnjakov, sveže in zdravo meso, zelišča in med, ki ga marljivo nabirajo čebele … Vse to je osnova kulinarične ponudbe, ki so jo gostinci uvrstili v svoje jedilnike, saj se zavedajo sodobnih trendov in pomena zdravega prehranjevanja, ki temelji na sezonskih jedeh in živilih lokalnega izvora. S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem.Gostinski ponudniki so za vas pripravili jedi iz najboljših lokalnih sestavin po enotni ceni 25 EUR. Pestra ponudba lokalnih pridelkov in izdelkov je rezultat pridnega dela in ustvarjanja ljudi na podeželju. Od sobote, 8. januarja 2022,  dalje se bo kulinarični festival odvijal v vseh enajstih vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki vas bodo razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Lokalne dobrote kuharskih mojstrov boste lahko okušali v Gostilni Danilo, Gostilni Kašča, Gostilni Lipan, Gostilni Pri Boštjanu, Gostilni Pr’ Pepet, Gostilni Starman, Gostišču Tolc, Penzionu in gostišču Lajnar, Restavraciji Na Vasi, na Turistični kmetiji Jamnk in na Turistični kmetiji Pri Marku. Kaj vas čaka na letošnjih Okusih Škofjeloškega? Vrhunsko pripravljene jedi kuharskih mojstrov iz devetih izbranih gostiln in dveh turističnih kmetij Najboljše sestavine lokalnih dobaviteljev Enotna cena menijev (25 EUR)