Quantcast
Radio1_v_zivo


Okužbe rastejo, ministrica Kustec pa staršem sporoča, kaj nameravajo narediti s šolariji in otroki v vrtcih
Slovenija | 6. 1. 2022 11:23
Zapiranja šol in vrtecev ni na vidiku - prej bodo zaostrili nekatere druge ukrepe
Ključne besede:     januar 2022    šola    vrtec    covid    koronavirus    zapiranje    šolanje    Simona Kustec    ukrepi    otroci
Kustečeva pravi, da šolanje ne bo potekalo na daljavo in bodo naredili vse, da otroci ne ostanejo doma

Okužbe rastejo, vse bolj pa so zaskrbljeni tudi starši otrok v vrtcih in šolah, saj se bojijo, da bi njihovi najmlajši znova morali ostati doma. Oglasila se je tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in pomirila starše, da šol in vrtcev ne bodo zapirali, ampak bodo prej izvedli vse ostale ukrepe za zajezitev širjenja virusa.

Na včerajšnji novinarski konferenci je še dejala, da se na ministrstvu zavedajo, da zaradi božično-novoletnih praznikov prihajajo zahtevni dnevi in da bodo imele nekatere šole veliko dela zaradi večje obolevnosti in karanten. S temi šolami bodo po njenem zagotovilu v stiku in bodo skupaj iskali načine, kako organizirati delo.

Šole po njenih besedah lahko dajo predlog, da se izobraževanje prenese na daljavo, a je pojasnila, da bo šlo v takih primerih za posamezne primere. ''Naredili bomo vse, da to ne bo sistemska odločitev,'' je dodala.

Na ministrstvu si bodo še naprej prizadevali, da šolanje poteka v šolah, kar bo mogoče izvajati z doslednim izvajanjem ukrepov - to pomeni, da se nadaljuje samotestiranje s testi HAG, ki za zdaj v šolah poteka 3x tedensko in dosledna uporaba zaščitnih mask.

Če bi prišlo do težav zaradi povečanja števila obolelih med učitelji in učenci ter ravnatelji ne bodo našli reštive, kako z učnim procesom naprej, pa jim bo na pomoč priskočilo ministrstvo, še napoveduje Kustečeva.

Le 1 odstotek je takih, ki se ne želijo samotestirati in se izobražujejo na daljavo in se v e v skladu s strokovnimi ocenami njihovega znanja ne preverja.

Glede na pogovore z Zavodom RS za šolstvo v zadnjih dneh o ocenjevanju tistih, ki pouku sledijo v prostorih šole, pa je strokovna usmeritev ta, da ostaneta dve ocenjevalni obdobji, medtem ko naj se število ocen zmanjša, je pojasnila.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del