Quantcast
Radio1_v_zivo


Navijačica na hokejski tekmi je ob pleksi steklo držala sporočilo, namenjeno pomočniku nasprotne ekipe - ko ga je prebral, je obnemel
WOW | 7. 1. 2022 6:05
23-letna Nadia je na vratu pomočnika nasprotne ekipe opazila čuden ''madež'' - bilo je rakavo, a ni vedel
Ključne besede:     ganljivo    tekma    hokej    navijačica    rak    znamenje    vrat    pomočnik    zahvala    študentka    sporočilo    telefon    srčnost
Dekle je na vratu pomočnika nasprotne ekipe opazilo znamenje, ki je bilo rakavo - rešila mu je življenje

Iz severnoameriške hokejske lige NHL pa prihaja ganljiva zgodba. Privrženka ekipe iz Seattla je člana nasprotne ekipe na tekmi z Vancouvrom oktobra lani opozorila na nenavadno znamenje na njegovem vratu. Šlo je za pomočnika tehničnega vodje Briana Hamiltona, ki se je nato res odločil, da znamenje preveri pri zdravniku in se je izkazalo, da mu je dekle rešilo življenje.


Dekle je sedelo za pleksi steklom in opazilo, da ima pomočnik nasprotne ekipe na vratu čudno znamenje

Brian Hamilton je pritegnil pozornost 23-letne Nadie Popovici, ko je pripravljal opremo za svojo ekipo na klopi. Nadia, sicer privrženka nasprotne ekipe, pa je takrat ravno stala za njim in na njegovem vratu opazila čudno znamenje, ki je bilo sumljivo.

Nadia, ki je zaposlena na kliniki za rakava obolenja je vedela, da mu mora sporočiti, da je njegovo življenje ogroženo, zato je ob pleksi steklo prislonila telefon in nanj zapisala: ''Znamenje na vratu bi lahko bilo rakovo, prosim obiščite zdravnika''. Hamilton je priznal, da ga je sporočilo pretreslo, a je nastopil precej ignorantsko in nadaljeval s svojim delom. 


Na telefon mu je napisala sporočilo in ga opozorila - rešila mu je življenje

Po vrnitvi domov pa je znamenje za katerega sploh ni vedel, najprej pokazal sovji ženi, nato pa je njem povprašal klubskega zdravnika, ki mu je dal vedeti, da se s tovrstnimi znamenji ne gre igrati. Obiskal je zdravnika in z biopsijo je ugotovil, da gre res za maligni melanom. Ker so ga odkrili in odstranili pravočasno, bo z njim vse v redu, lahko pa bi se končalo s smrtjo.


Obiskal je zdravnika in z biopsijo je ugotovil, da gre res za maligni melanom

Hamilton je nato v javnost dal zahvalno pismo z željo, da najde dekle


Ko sta se ekipi znova srečali, je klub iz Vancouvra pred tekmo delil pismo Hamiltona, v katerem naproša, da mu ljudje pomagajo najti dekle, da se ji zahvali, ker mu je rešila življenje. In pismo je dekle res prejelo, čez tri mesce sta se srečala v živo.


Po treh mesecih sta se srečala in se takole objela

V zahvalo sta ji kluba poklonila štipendijo


Hamilton ji je iz dna srca hvaležen, da mu je rešila življenje in je zanj junakinja.
V znak zahvale sta kluba stopila skupaj in med tretjino tekme Popovicijevi, ki si želi postati zdravnica, šolanje pa bo začela v kratkem, podelila štipendijo v vrednosti 10 tisoč ameriških dolarjev.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del