Quantcast
Radio1_v_zivo


Pri dveh letih je pokadil do 40 cigaret na dan! Danes ima 13 let in je neprepoznaven
OMG/WTF | 28. 12. 2021 10:18
13-letni Ardi je prenehal kaditi, izgubil kilograme in začel zdravo živeti
Ključne besede:     Ardi    cigareti    otrok    razvada    bizarno    videz    zdravje    Indonezija
Ardi je pri dveh letih kadil tako kot odrasel človek

Pred leti smo pisali o dečku, ki je imel komaj 2 leti in je bil zasvojen s cigareti. To je bil Ardi Rizal, ki ima danes 13 let. Na dan je pokadil tudi do 40 cigaret, njegovi starši pa temu niso nasprotovali, saj je drugače jokal in bil siten. Kaditi je začel, ko mu je oče iz heca dal cigareto in od takrat naprej je bil zasvojen. Brez nikotina ni mogel zaspati ali se umiriti. Ardi je že kot rosno mlad deček živel nezdravo in se precej redil

Deček je bil za svojo starost tudi precej debel, saj se je hranil izključno z mastnim mlekom in ostalo mastno hrano. Zdravniki so se bali, da zaradi nezdravega načina življenja ne bo dočakal visoke starosti. Njegova mama je dejala, da je včasih po več ur jokal in ni želel zaspati, če ni dobil cigarete. Z leti se je začel vse bolj rediti in treba je bilo nekaj ukreniti. 
Prvič so ga skušali odvaditi od cigaret pri 5-ih letih. Mama se spominja, kako težko je bilo, saj so se bali, da se bo samopoškodoval. Dejala je, da je z glavo udarjal ob zid in se metal po tleh. 

Ker sta se z očetom bala, da bi si kaj naredil, sta mu dala cigareto, da se je pomiril. Mama je vedela, da nekaj mora ukreniti, pa je z njim kasneje obiskala zdravnika. Deček je počasi začenjal razumeti, da bo moral s cigareti prenehati, če bo želel živeti in začeti bolj zdravo jesti.


Danes ima 13 let in je povsem druga oseba - ne kadi in se zdravo prehranjuje

Ardi Rizal iz Indonezije ima danes 13 let in živi povsem drugačno življenje. Leta 2017 je čisto prenehal kaditi in začel uživati več sadja ter zelenjave. Izgubil je nekaj kilogramov in postal bolj vesele narave - tudi zdravje se mu je izboljšalo. ''Težko sem se odvadil kajenja. Kadar nisem kadil, je bil moj okus v ustih kisel in občutek sem imel, da se mi ves čas vrti,'' je povedal leta 2017, ko je dokončno prenehal kaditi. Zdaj pa pravi, da se počuti bolje in da je njegovo telo bolj ''sveže''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del