Quantcast
Radio1_v_zivo


Farmacevtsko podjetje Medis novi zlati sponzor reprezentance v teku na smučeh
Oglas | 7. 1. 2022 6:10
Smučarska zveza Slovenije in podjetje Medis sta slovesno podpisala pogodbo o sodelovanju.
Ključne besede:     Medis    smučarska zveza Slovenije    pogodba    podpis    zlati sponzor    tek na smučeh
Farmacevtsko podjetje Medis je postalo novi zlati sponzor slovenske reprezentance v teku na smučeh.

Ljubljana, 20. decembra 2021 - Smučarska zveza Slovenije in podjetje Medis sta slovesno podpisala pogodbo o sodelovanju. Medis je tako postal ponosni zlati sponzor slovenske reprezentance v teku na smučeh, in sicer z izdelkoma Defendyl-Imunoglukan P4H® in Rosacta®. Po njihovih besedah je bila odločitev za sodelovanje povsem naravna, saj so zdrave vrednote podjetja neločljivo povezane z vrednotami v športu.

Po napornem, a tudi izjemno uspešnem vikendu v Dresdnu, se je na sedežu podjetja del slovenske reprezentance v teku na smučeh srečal s predstavniki Medisa na uradnem podpisu sponzorske pogodbe.

''Zelo smo ponosni, da lahko podpremo slovenski šport in upamo, da bodo tekači na smučeh z našo pomočjo lažje dosegli boljše rezultate,'' je dejala Maja Frelih, direktorica sektorja Consumer Health v podjetju Medis.

''Odločitev, da podpremo slovenski šport, je bila zelo naravna. Kot farmacevtsko podjetje smo neločljivo povezani z zdravjem ljudi in naš slogan Zdrave vrednote odraža prav to, kar so tudi vrednote v športu: poštenost, ekipno delo, vztrajnost, spoštovanje in nenazadnje skrb za zdravje. Zato, da bo sezona ne samo uspešna, ampak tudi zdrava, bosta dva naša najbolj znana in mednarodno uveljavljena izdelka, Rosacta in Defendyl-Imunoglukan, sponzorja smučarske zveze,'' je še dodala.

S podpisom pogodbe je Medis postal zlati sponzor vseh reprezentantov, tako ženske kot moške A ekipe, kot tudi obeh mladinskih ekip.

''Veseli smo, da smo dobili novega sponzorja in upam, da bomo super sodelovali v prihodnosti,'' partnerstvo pospremi Anamarija Lampič. ''Medis je prijetno podjetje in verjamem, da gre povezava športa in zdravja odlično skupaj,'' še doda.

Rosacta® je krema naravnega izvora brez recepta in njen razvoj je v celoti plod lastnega znanja Medisovih zaposlenih. Uporablja se za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih ter za izboljšanje lokalne prekrvavitve pri mrzlih, utrujenih, otečenih ali težkih nogah. Rosacta® je primerna za vse vrste bolečin – ob športnih aktivnostih, po poškodbah in vnetjih. Osnovna učinkovina je 10-odstotno eterično olje navadnega rožmarina, kljub temu se krema po nanosu, ki se priporoča 2- do 3-krat dnevno, hitro vpije in ne pušča mastnih madežev, zato se lahko uporablja tudi pod obleko.

Defendyl-Imunoglukan P4H® pa je prehransko dopolnilo z naravnim izvlečkom betaglukana iz gobe bukov ostrigar, z vitaminom C in s cinkom. Pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema v sezoni prehladnih obolenj in prvih znakih okužb dihal ter ob izpostavljenosti večjim psihičnim in telesnim naporom. V raziskavi, objavljeni v strokovnem časopisu European Journal of Applied Physiology*, so ugotovili, da se je pri športnikih, ki so jemali prehransko dopolnilo Defendy-Imunoglukan P4H® tri mesece, imunski sistem okrepil, zato so redkeje zboleli zaradi okužb zgornjih dihal.

Reprezentanco v prihodnjih mesecih zagotovo čaka pestra, a naporna sezona, kjer bosta zdravje ter vrhunska fizična pripravljenost izjemnega pomena.
''Našim športnikom želim nadvse uspešno sezono. S ponosom bomo navijali za njih, v živo ali od doma. Vsem vam pa želim srčne, tople in zdravja polne praznike!'' svoje misli tako zaključi Maja Frelih.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Rosacta® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedena področja uporabe, ki temeljijo izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

* Bergendiova et al., Eur J Appl Physiol. 2011 Sep;111(9).2033-40Maja Frelih, direktorica sektorja Consumer Health v podjetju Medis in Uroš Zupan, direktor SZS ob izmenjavi sponzorskih pogodbFarmacevtsko podjetje Medis je postalo novi zlati sponzor slovenske reprezentance v teku na smučeh.


Od leve proti desni: Nejc Brodar, glavni trener, Anamarija Lampič, Maja Frelih, direktorica sektorja Consumer Health v podjetju Medis, Uroš Zupan, direktor SZS, Miha Šimenc, Janez Lampič
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del