Quantcast
Radio1_v_zivo


Novost v celjskem mestnem parku
| 21. 12. 2021 12:59
V mestnem parku urejajo progo za tek na smučeh in sankališče
Ključne besede:     Mestni park    tek na smučeh    sankališče    Celje    ZPO
park
Proga za tek na smučeh v parku bo urejena na začetku prihodnjega leta.

Kar nekaj ljudi je v teh dneh opazilo snežna topova, ki sta zasneževala površine v Mestnem parku v Celju in se ob tem spraševalo, kaj to pomeni. Mestna občina Celje in podjetje ZPO, ki je upravljalec športno-rekreativnih površin v občini, želita ljubiteljem rekreacije v mestnem parku omogočiti nekaj dodatnih aktivnosti, ob drsanju in hokeju.  V ZPO tako že nekaj dni, kolikor omogočajo vremenske razmere, zasnežujejo površine v želji, da bi uredili progo za tek na smučeh in sankališče.

 

»Čeprav že nekaj časa zasnežujemo, podnevi in ponoči, vremenski pogoji žal ne bodo omogočili ureditev proge za tek na smučeh, ki zahteva veliko snežne površine, saj prihajajo toplejši dnevi. Prizadevamo pa si, da bi uredili vsaj  manjše sankališče, da bi za praznike otrokom ponudili nekaj zimskih radosti,« je povedal Ivan Pfeifer, direktor ZPO Celje. Ocenil je, da bodo ob primerno nizkih temperaturah ljubitelji teka na smučeh v mestnem parku lahko prišli na svoj račun po novem letu.

 

» Ureditev proge za tek na smučeh je zamišljena v zahodnem delu mestnega parka, začela se bo pri teniških igriščih oziroma fontani, potem pa bo speljana proti nekdanji skakalnici, ob živi meji pri Partizanski cesti in gozdu, kjer je sicer prvotno predvideno sankališče, in potem ob teniškem balonu nazaj do izhodišča. Dolžina proge bo približno 450 metrov, uporaba pa bo brezplačna,« je pojasnil direktor Ivan Pfeifer.   

 

Za izvedbo tega projekta so v podjetju ZPO nabavili dva nova snežna topova, model Super snow, visokotlačno črpalko in hladilni stolp. »Gre za zelo kakovostna snežna topova, ki lahko ob ustreznih pogojih ustvarjata velike količine snega.  Za zasneževanje je nujna temperatura pod lediščem, prav tako mora biti primerna temperature vode in vlažnost ter da ni premočnega vetra.« Kot je še dejal Ivan Pfeifer, je naložba v novo opremo za zasneževanje ocenjena na približno 80 tisoč evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del