Quantcast
Radio1_v_zivo


Radovljiško kopališče je veliko gradbišče
| 17. 12. 2021 8:49
Gradbena dela na radovljiškem kopališču
Ključne besede:     Radovljica    kopališče    prenova
Foto Občina Radovljica

V okviru nadaljevanja prve faze rekonstrukcije Kopališča Radovljica je izvajalec gradbenih del VG 5 v prvih dveh mesecih od podpisa pogodbe že porušil recepcijo, sanitarije kampa in objekt, v katerem so bile garderobe, sanitarije za bazen in fitnes. Na tem mestu je začel graditi nov objekt, v katerem bodo nova recepcija, garderobe, sanitarije za veliki bazen in kamp, restavracija in pokrit učno-terapevtski bazen, ki bo namenjen plavalnemu opismenjevanju in rehabilitaciji na Gorenjskem.


Kompleks kopališča, ki ga poleg olimpijskega bazena predstavljajo še kamp, zunanje in notranje športne površine ter ostali spremljajoči prostori, namerava občina v celoti urediti in posodobiti kot atraktivno turistično, sodobno učno, športno-rekreacijsko ter terapevtsko in velneško infrastrukturo. Namenjen bo tako turistom, dnevnim obiskovalcem in domačinom kot vrhunskim in rekreativnim športnikom ter osebam, napotenim na terapevtsko zdravljenje.

 

Gradbeno dovoljenje za celovito preureditev kompleksa Kopališča Radovljica je občina pridobila v letu 2016. Projekt, za katerega je načrte izdelal arhitekturni biro Stvar, se izvaja v dveh fazah. V okviru prve je bila v letu 2020 dokončana gradnja prostora za elektroenergetske naprave za potrebe sedanjega bazena in načrtovanega novega kompleksa. Trenutno nadaljevanje prve faze zajema še obnovo garderob, sanitarij za veliki bazen in kamp ter restavracije in izgradnjo novega pokritega učno-terapevtskega bazena, ki bo namenjen plavalnemu opismenjevanju in rehabilitaciji na Gorenjskem. Ta dela so se začela v drugi polovici oktobra, končana pa bodo v letu 2023. Izbrani izvajalec gradbenih del je podjetje VG 5, pogodbena vrednost del znaša 4,6 milijona evrov. Naložbo z 1,5 milijona evrov sofinancira ministrstvo za šport.

 

Izvedba del pa bo organizirana tako, da bosta kopališče in kamp v času poletnih sezon v naslednjih dveh letih, od 15. junija do 1. septembra, lahko obratovala. V prvih dveh mesecih je sicer izvajalec že porušil recepcijo, sanitarije kampa in objekt z garderobami, sanitarijami za bazen in s fitnesom, ter na tem mestu začel graditi nov objekt, v katerem bodo recepcija, garderobe, sanitarije, restavracija in terapevtski bazen.

 

V naslednji fazi so načrtovane še preureditev obstoječega olimpijskega bazena v pokritega z možnostjo odpiranja strehe, ureditev vseh spremljajočih prostorov bazenov, zunanja ureditev kopališča ter postavitev zunanjega tobogana.


 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del