Quantcast
Radio1_v_zivo


Vedno več ljudi kolesari
| 14. 12. 2021 16:44
Uporabniki kljub nižjim temperaturam zvesto na KolesCE
Ključne besede:     KolesCE    Celje    uporabniki    kolo    registracije
koleace
Sistem KolesCE v Celju ima že 11.220 uporabnikov.

Statistika uporabe koles v sistemu javne izposoje KolesCE za mesec november kaže, da uporabniki kljub nižjim temperaturam še vedno ostajajo zvesti kolesarjenju. Novembra je bilo zabeleženih 4681 najemov oziroma 156 na dan, kar pomeni, da je bila prvič presežena številka 4000 in da gre za največje število najemov v novembru od vzpostavitve sistema leta 2018. Da ga uporablja že več kot 11 tisoč uporabnikov pa je še en dokaz več, da priljubljenost sistema KolesCE še naprej raste.

 

V letošnji jeseni, od septembra do novembra, so v podjetju Nomago, ki je koncesionar sistema, zabeležili kar 18.196 najemov, kar je za skoraj 5.000 najemov več kot v istem obdobju lani. Najbolj je opazen izrazit jutranji porast najemov, ko so kolesa večinoma uporabljena za pot v službo, šolo in ostale opravke, popoldan pa je največ najemov okrog 15. ure. Ob koncih tedna je povprečno število najemov v primerjavi z delovnimi dnevi višje le v nočnih urah.

 

Uporabniki sistema KolesCE še vedno dajejo prednost električnim kolesom in ta trend se je nadaljeval tudi v preteklem mesecu. Kljub temu, da je bilo v sistem dodanih kar 42 novih električnih koles, se je razmerje med uporabo navadnih in električnih koles v novembru v primerjavi s prejšnjimi meseci nekoliko znižalo. Skupno število najemov električnih koles je znašalo 2695, najemov navadnih koles pa 1986. Električna kolesa so tako v novembru predstavljala 58 odstotkov vseh najemov. Vsako kolo je bilo v povprečju uporabljeno 22–krat.

 

V novembru je bilo zabeleženih več kot 7.490 prevoženih kilometrov, skupno pa so od vzpostavitve sistema v Celju uporabniki prekolesarili že več kot 197.530 kilometrov. V mesecu novembru 2021 je bilo v sistemu KolesCE aktivnih 35 postaj, najbolj prometni sta bili znova Na Zelenici TUŠ in Bolnica Celje.

 

Skladno z večjo priljubljenostjo sistema se povečuje tudi število novih uporabnikov. V novembru je bilo tako zabeleženih 184 novih registracij, kar je prav tako najvišje število registracij v tem mesecu od vzpostavitve sistema. Do konca novembra je imel sistem KolesCE že 11.220 uporabnikov.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del