Quantcast
Radio1_v_zivo


Bil je prikupen deček, a je trpel! Odločil se je za spremembo in sprejel posledice - danes je presrečen
Zanimivo | 14. 12. 2021 7:59
Spremenil spol in danes se v svoji koži počuti fenomenalno
Ključne besede:     transspolnost    Imogen    Instagram    penis    posledice    odraščanje    deček    otrok    sprememba    spol
Pri 23-ih letih se je odločil za spremembo spola in postal ženska

29-letna Imogen Loxley je doživela neprijetno izkušnjo, ko je bila nekoč na avtobusu priča maltretiranju nekega transseksualnega dekleta, ki je nosilo oprijeto krilo in se ji je skozi videl obris penisa. Ljudje so se ji smejali in jo pripravili do tega, da se je pred vsemi čisto zlomila ter v solzah zapustila avtobus.


Imogen 6 leta nazaj kot fant in danes kot dekle

''Bila je mlajša kot jaz, stala je na avtobusu, vsa nemočna, medtem, ko so se ljudje iz nje norčevali in ji dajali grde opazke. Dejali so ji, da ji penis dobro pristoji in da naj raje odstrani lasuljo. Zabavali so se, ona pa je trpela. To me je močno prizadelo in razjezilo,'' je povedala Imogen, ki se je ob tem dogodku spomnila, kako je bilo njej, ko je bila še na začetku transformacije. Ni ji bilo lahko, zato je točno vedela, kaj je preživljala punca na avtobusu.


Pokazala svoj penis in zaprla usta vsem, ki žalijo transseksualne osebe

29-letnica se je rodila kot fant, a je že od malih nog čutila, da je drugačna in se v svoji koži ni nikoli počutila dobro. Ko je bila dovolj odrasla, da je vedela, česa v resnici želi, je spremenila spol. Pri 23-ih letih je začela jemati hormone, si povečala prsi, pustila rasti lase in začela s terapijo, ki jo je počasi spremenila v žensko. Pravi pa, da se mora še vedno redno briti po obrazu, kar pa je niti ne moti.

Danes se v svoji koži počuti odlično, ženstveno in predvsem srečno. To, da se je spremenila v žensko, ni nikoli obžalovala in pravi, da je bila to ena izmed najboljših odločitev v njenem življenju, pa čeprav ni bila najlažja

Povedala je, da ima to srečo, da ji družina in prijatelji stojijo ob strani ter jo vidijo kot prelepo dekle.Pravi, da ne prenese nasilja nad ljudmi, ki so drugačni, zato se je odločila, da stopi v bran dekletu na avtobusu ter tudi ostalim transseksualnim osebam in objavi sliko s sledečim zapisom:

''Vsem transseksualnim osebam, ki so jih kadarkoli maltretirali, s to sliko sporočam, da so prelepe in spoštovanja vredne osebe. Si človek, kot vsi ostali in se ne potrebuješ dokazovati nikomur ali na kakršenkoli način impresionirati druge, po možnosti ljudi, ki so ti popolni neznanci. Pomembno je, da se počutiš v svoji koži dobro, si srečen in se sprejemaš takšnega kot si. S to fotografijo bi rada vsem pokazala, kakšna sem jaz in predvsem, da sem to jaz! Morda sem navzven videti kot prelepa ženska, a imam spodaj isto ''stvar'' kot to dekle''.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del