Quantcast
Radio1_v_zivo


Vlada na obisku
| 9. 12. 2021 10:19
Vlada Republike Slovenije se bo v petek, 10. decembra 2021, mudila na delovnem obisku v Gorenjski regiji.
Ključne besede:     vlada    obisk    Gorenjska    regija    izzivi    priložnosti
Gorenjska regija je v letu 2020 prejela 128,30 milijona evrov dohodnine, kar je 10 milijonov evrov več kot v 2019.

Vlada Republike Slovenije se bo v petek, 10. decembra 2021, mudila na delovnem obisku v  Gorenjski regiji. 
Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri v Gorenji vasi, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov.
V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Regijski obisk se bo zaključil na javni tribuni o razvoju Gorenjske regije. Javna tribuna se bo pričela o
b 18. uri  in bo potekala v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika, Cerklje na Gorenjskem.

Publikacija o izzivih in priložnostih gorenjske regije 

V okviru vladnega obiska v Gorenjski regiji, je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec že v torek obiskal Gorenjsko ter se sestal z župani občin.

Z županom Mestne občine Kranj Matjažem Rakovcem je spregovoril o infrastrukturnih projektih v občini, med drugim tudi o AC priključku Kranj sever in o povezavi Hotemaže-Britof. Gradbeno dovoljenje težko pričakovane cestne povezave Hotemaže-Britof je pridobljeno, še v mesecu decembru bo objavljena razpisna dokumentacija za gradnjo. Z izgradnjo se bo povečala prometna varnost in kvaliteta bivanja občank in občanov.

Obisk je nadaljeval na Jesenicah, kjer so bili v ospredju pogovorov z županom Blažem Račičem cestni in železniški projekti, predvsem pa nadgradnja železniške postaje Jesenice ter ureditev glavne ceste skozi Jesenice.

Delovni obisk je zaključil z udeležbo na sestanku koordinacije županov Zgornje Gorenjske, ki vključuje občine Bled, Bohinj, Kranjska Gora, Radovljica, Jesenice, Gorje in Žirovnica. Poleg aktualnih infrastrukturnih projektov v občinah so spregovorili tudi o pomembnejših projektih v luči nadaljnjega razvoja turizma in gospodarstva v regiji: Bohinjska proga, obvoznica na Bledu, kolesarska povezava Bled-Bohinj in izgradnja parkirišč in počivališč na cesti od Kranjske Gore do Bovca. (vir Facebook, Jernej Vrtovec)

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del