Quantcast
Radio1_v_zivo


Med jedjo sta opazila, da je s hčerinim obrazom nekaj narobe! Mislila sta, da je le ''zaspana,'' a sta se motila ...
Žalostno | 9. 12. 2021 10:10
6-letnica se je veselila, da bo postala starejša sestrica, a je žal umrla mesec dni prehitro
Ključne besede:     smrt    rak    možganski tumor    deklica    tragično    žalostno    zima
6-letnica je umrla dva tedna nazaj v domači postelji

Do lanskega septembra je bila 5-letna Acacia zdrava deklica, ko sta starša pri kosilu opazila, da je z njenim obrazom nekaj narobe. Levo stran očesa je komaj zaprla, eno stran ustnice pa je imela povešeno. Sprva sta mislila, da je le zaspana ali utrujena, a je bila resnica mnogo hujša.

Odpeljala sta jo k zdravniku, kjer so ji diagnosticirali difuzni srednji gliomom - agresivno in neozdravljivo obliko možganskega tumorja. Bila je podvržena napornim radioterapijam, da bi upočasnili rast tumorja, a žal neuspešno.

Zdravniki so ji dali največ 12 mesecev življenja in dejali, da naj se pripravijo na najhujše. Deklica je zdržala 15 mesecev in po besedah staršev je bila cel čas bolezni pogumna, močna in odločna.


6-letnica je bila ves čas bolezni pogumna in je ohranjala nasmeh na obrazu

Njena mama Carly in oče Ben sta bila prepričana, da bo deklica premagala bolezen, a ji žal ni bilo usojeno. 

Carly še pove, da je bila njena hčerka polna radosti in je kljub težki bolezni v sebi ohranila otroško veselje. Še najbolj se je veselila, da bo postala starejša sestrica, saj ima njena mamica rok v mesecu januarju. Žal sestrice ne bo nikoli spoznala.


Oboževala je risanko Frozen

Bila je tudi velika oboževalka risanke Frozen, najljubši sta ji bili Elsa in Anna. Rada se je igrala, da je ledena kraljica in se preoblačila v kostume, prav tako je oboževala zimo ter sneg. Ravno na dan, ko je umrla (28. novembra 2021) je zunaj snežilo. 

''Ko bo snežilo, se jo bomo vedno spomnili'' pove mamica s solzami v očeh in doda, da je bila zadnje dneve pred smrtjo popolnoma brez moči, paralizirana in je cele dneve ter noči le spala. Umrla je v spanju, tiho in mirno, brez bolečin.


Acacia se je veselila, da bo postala starejša sestrica, a ji žal ni bilo usojeno
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del