Quantcast
Radio1_v_zivo


Če boste danes na cesto zapeljali TAKOLE, vas lahko oglobijo za več kot 200 EUR!
Uporabna vsebina | 9. 12. 2021 9:46
Poskrbite, da bo vaš avto očiščen in zaradi tega ne boste ovirali prometa
Ključne besede:     kazen    zimska oprema    avto    policija    globa    voznik    ceste    sneg    čiščenje
Foto: Pixabay

To so predpisane globe zoper kršitve v času zime in zimskih razmer: 

Z globo 1.000 evrov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost (njihova odgovorna oseba z globo 120 evrov), če vozilo pozimi ali v zimskih razmerah nima ustrezne zimske opreme, če se zaradi neustrezne zimske opreme ustavi na cesti in ovira promet in ob neupoštevanju prometne signalizacije, ki prepoveduje promet ali omejuje promet na določenem delu ceste.

Z globo 500 evrov in s petimi kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, čigar vozilo nima predpisane opreme v prometu in se zaradi tega ustavi na cesti ali ovira promet. Prav tako se kaznuje voznik, ki ne upošteva prometne signalizacije za označitev zimskih razmer, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.

Z globo 300 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki pozimi ali v zimskih razmerah ne upošteva prometne signalizacije, ki označuje zimske razmere, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.


Če avta ne boste dobro očistili, vas lahko čaka kazen v višini 200 evrov

Z globo 200 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila tako, da ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da vozniku omogočajo normalno vidljivost.

Z globo 40 evrov se kaznuje za prekršek voznik, čigar motorno ali priklopno vozilo pozimi ali v zimskih razmerah nima ustrezne zimske opreme ali ki ravna v nasprotju s pomenom prometnega znaka za obvezno uporabo snežnih verig.

Vir: Cekin.si

So pa zgodaj zjutraj kranjski policisti objavili na svoji Facebook strani posnetek, kakšne so bile razmere na cestah. Ob posnetku so hudomušno zapisali, kaj priporočajo danes poleg zimske opreme:

- Turne smučke, da sploh prideš do avta - odlična priložnost za trening v dolini.

- Gamaše in žolna za pešce glede na količino snega na pločnikih.

- Pa previdno in brez gimnastičnih vložkov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del