Quantcast
Radio1_v_zivo


Pacientka objavila fotografijo iz slovenske bolnišnice: Zgrozila se je nad tem, kar je dobila na mizo
Slovenija | 8. 12. 2021 11:16
Predpisana ji je bila najstrožja dieta, a je na mizo dobila obrok, ki ga ne bi smela zaužiti
Ključne besede:     Izola    splošna bolnišnica    operacija    dieta    obrok    pritožba    bralka    pacient    hrana    juha
Pacientka ni mogla verjeti, kaj je dobila na mizo - to je obrok, ki ga po operaciji ne bi smela zaužiti

Bralka se je obrnila na uredništvo Slovenskih novic in z njimi delila fotografijo obroka iz bolnišnice, kjer je nekaj časa nazaj prestala operativni poseg. Odstranili so ji žolčne kamne in predpisana ji je bila najstrožja dieta. Le nekaj ur po operaciji pa jo je na mizici v sobi čakalo vse prej kot dietno kosilo. 

''Uradno ne bi smela zaužiti nič olja in nič maščob, saj so mi predpisali strogo žolčno dieto. A kot vidite na fotografiji, sem dobila prepečenec in mesno juho, po kateri plava olje,'' se je pritožila na Slovenske novice in tudi osebju v Splošni bolnišnici SB Izola, a kot pravi, ni zaleglo.

Letos je bila zaradi zapletov po lanskoletni operaciji na oddelku gastrologije že večkrat, vedno pa je bila težava z juhami.


Fotografija bralke iz bolnišnice, ki jo je poslala na uredništvo slovenskih novic

''Zdravnik naroči zelenjavno juho, iz kuhinje pa pošljejo mesno in za nameček še mastno. Bolnice, s katerimi sem bila letos poleti skupaj v sobi na oddelku, so imele kronične hude bolezni prebavil. Ne bi smele jesti mastne hrane in sveže zelenjave, a so vsak dan za kosilo dobile prav to,'' pravi ogorčena bralka, ki je sicer tudi veganka in doda, da naj bi menda tudi že zdravstveno osebje skušalo v kuhinji narediti red in opozarjalo, naj upoštevajo diete, ki jih predpiše zdravnik, a se na dolgi rok ni nič spremenilo. 

Bralka je še zapisala, da je medicinskim sestram lepo povedala, da je kuhinja spet 'zamočila', pa so, kot piše popenile, grozile in se drle. ''Za kazen so v sobi pobrale gumbe, s katerimi lahko pokličemo na pomoč. Prepričana sem, da tega ne bi smele storiti, saj ogrožajo življenja vsem nam''.

Gumbe za pomoč so sicer kmalu dobile nazaj, a je baje nekoč le malo manjkalo, da bi se prehitro končalo življenje neke ženske, ''ker je osebje sredi noči ure ignoriralo zvonce, na katere so sostanovalke v sobi opozarjale, da se s pacientko nekaj hudega dogaja''.

Novinarji slovenskih novic so poslali vprašanja tudi v splošno bolnišnico Izola, kako komentirajo očitke na račun njihove kuhinje in zakaj se sestre odločajo za odvzem gumbov za klic na pomoč. Odgovorili so jim le, da na zastavljanja vprašanja zaradi varstva osebnih podatkov ne bodo mogli v celoti odgovoriti, a da SB Izola vsem pacientom zagotavlja primerno, kakovostno in varno zdravstveno obravnavo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del