Quantcast
Radio1_v_zivo


V teh krajih testirani OD DANES NAPREJ v te prostore in na te lokacije NIMAJO VEČ vstopa!
KORONAVIRUS | 6. 12. 2021 9:53
S 15. decembrom pa bodo v Italiji uvedli obvezno cepljenje za osebe zaposlene v šolah, policiste in vojake.
Ključne besede:     Italija    ukrepi    strogo    epidemija    cepljeni    testirani    prepovedano
Italijani se bodo od danes naprej soočali s strožjimi ukrepi

V Italiji so začeli veljati strožji protikoronski ukrepi, v skladu s katerimi so necepljeni oziroma tisti, ki covida-19 niso preboleli, izključeni iz večjega dela javnega življenja, pišejo na portalu MMC. Ukrepi bodo veljali najmanj do 15. januarja 2022.

Določeni ljudje bodo od danes naprej počeli zelo malo, izjema bo le rekreacija in obedovanje na prostem, obisk trgovine ter zdravnika ter prav nič drugega. 

Tisti, ki so cepljeni, so covid preboleli ali pa so mlajši od 12 let pa bodo živeli normalno, se pravi bo za njih odprto vse. Prebivalci svoj status dokazujejo s t. i. zelenim potrdilom, ki je na voljo v digitalni ali natisnjeni obliki. Tujci lahko svoj status dokazujejo z evropskim covidnim potrdilom. Potrdilo hitrega testa velja 48 ur, PCR-testa pa 72.

Tisti, ki imajo potrdilo o negativnem izvidu testa, pa se lahko peljejo z avtobusom ali vlakom, dostopajo do služb, hotelov, muzejev, fitnesov in bazenov ter gredo na zasebno zabavo, toda ne, če ta poteka v restavraciji.

Testirani ne morejo več vstopiti:

- v notranjost gostinskih lokalov,

- ne smejo na koncerte,

- ne smejo na stadione,

- ne smejo vstopiti v gledališča ali kinematografe,

- ne smejo niti v diskoteke. 

Režim na smučiščih bo sledeč:

- z navadno vlečnico ali sedežnico se lahko pelje vsak. Testirani lahko uporabljajo tudi sedežnice z vetrobranom in kabinske žičnice, se peljejo z avtobusom, obedujejo na prostem in prenočujejo v hotelih.

- samo cepljeni in prebolevniki pa lahko vstopajo v gostinske lokale, prav tako gredo lahko v gorske koče samo cepljeni in prebolevniki.

S 15. decembrom pa bodo v Italiji uvedli obvezno cepljenje za osebe zaposlene v šolah, policiste in vojake. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del