Quantcast
Radio1_v_zivo


(VIDEO) Nogometni sodnik mora v zapor! Šele po treh letih so ugotovili, kaj JE STORIL med tekmo
Šokantno | 3. 12. 2021 10:21
Nihče ni vedel, zakaj je dosodil enajstmetrovko, zdaj pa je znano, da je šlo za stave
Ključne besede:     nogomet    škandal    sodnik    stave    srbski sodnik    epilog    sojenje    policija    sodba    zapor
Nogometni sodnik gre za zapahe - ugotovili, zakaj je pred tremi leti sodil enajstmetrovko

Leta 2018 je pritožbeno sodišče v srbskem Novem Sadu, nogometnega sodnika Srđana Obradovića obtožilo na 15 mesecev zapora, ko je med med Spartakom (Rusija) in Radničkim (Srbija) dosodil enajstmetrovko, zakaj, pa ni vedel nihče, poročajo Sportske novosti.

Zdaj so končno zadevi prišli do dna in ga obsodili. Obradović je bil sicer obsojen že marca, včeraj pa so kazen le še potrdili in ga kaznovali z desetletno prepovedjo opravljanja vseh športnih funkcij. Izgubil je tudi vse možnosti za pritožbe.Sodnik Obradović je zapiskal na piščal in je sporno enajstmetrovko dosodil, ko je na uri kazalo 77:10 minut - s tem je Spartaku dal priložnost, da vodstvo poviša na 2:0. Nihče ni razumel, zakaj je dosodil enajstmetrovko in kaj se je pravzaprav zgodilo na igrišču.

Posnetek nerazumljivo dosojene enajstmetrovke je v hipu sprožil val ogorčenja in mnogi so bili prepričani, da je bilo njegovo sojenje popolnoma brez pomena.

Obradović je dosodil enajstmetrovko zaradi stave

Celotno tekmo so si nato ogledali tudi pristojni organi in na podlagi sumljivih odločitev je policija sprožila preiskavo, ki je pokazala, da je bila sodnikova odločitev povezana s stavami.

Sporna pa ni bila le omenjena enajstmetrovka, saj je Obradović že v prvem polčasu Spartaku po zelo milem kriteriju dosodil najstrožjo kazen, po kateri so domači povedli. Za piko na i pa je je tik pred koncem prvega polčasa, napadalcu Radničkega - Milanu Pavkovu v zgolj minuti prisodil dva rumena kartona in tako iz tekme izključil najnevarnejše orožje gostov.

Posnetki Obradovićeve sodbe so se razširili tudi po spletu, ko so ga ljudje oklicali za ''protagonista cirkusa''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del