Quantcast
Radio1_v_zivo


Ginekolog pacientkam dajal LAŽNE IZVIDE in jih naplahtal, da jih lahko OZDRAVI - to, kar je storil, je nedopustno
Saj ni res, pa je | 3. 12. 2021 6:38
Prepričal jih je, da lahko z njegovo semensko tekočino pridobijo protitelesa in ozdravijo
Ključne besede:     ginekolog    Italija    zdravljenje    zloraba    seks    penis    zdravilo    hpv    pacientka    novinarka    oddaja    zapor
Govoril jim je, da se je cepil, zdaj pa lahko s tem na njih prenese protitelesa

Po medijih se je razširila novica o italijanskem ginekologu po imenu Giovanni Miniello (60), po tem, ko sta se dve njegovi pacientk javno priznali, da ju je spolno zlorabil. 

Miniellove metode so prišle na dan, ko je 33-letna Anna Maria stopila v stik s časopisom La Repubblica in pozneje televizijsko oddajo La Iene, kjer razkrivajo pretresljive zgodbe ter ga razkrinkala. Kot rezultat televizijske preiskave se je oglasilo še 15 drugih žensk, ki so trdile, da so bile tudi žrtve ginekologa in njegovega čudežnega ''spolnega zdravila.''

Ginekolog je dvema svojima pacientkama dejal, da imata virus *HPV, čeprav ga nista imeli. Zlagal se jima je, da so bili testi pozitivni in da ju lahko ozdravi, če se mu bosta prepustili in mu zaupali. Rekel jima je, da ima ''magični penis.''


V resnici so bili izvidi negativni, on pa je pacientkam dejal, da so pozitivni

Ginekolog je dvema svojima pacientkama dejal, da imata virus *HPV, čeprav ga nista imeli. Zlagal se jima je, da so bili testi pozitivni in da ju lahko ozdravi, a le če se mu bosta prepustili in mu zaupali. Rekel jima je, da ima magični penis.

*Okužba s humanim papiloma virusom (HPV) je virusna okužba, ki se prenaša večinoma spolno z neposrednim stikom z okuženo osebo. Je najpogostejša spolno prenosljiva okužba na svetu.

V dobri veri, da ju bo ginekolog ozdravil, sta mu slepo verjeli in se mu prepustili. Z obema je seksal brez kondoma, saj jima je razložil, da lahko le tako na bolno osebo prenese svojo imuniteto, ki si jo je sam pridobil s cepljenjem proti omenjeni bolezni. 


Rekel je, da lahko s semensko tekočino na pacientke prenese imuniteto, ki jo je pridobil s cepljenjem

Ker so ga želeli razkrinkati pred očmi javnosti, so najeli igralko, ki je zaigrala pacientko, v hotelski sobi pa nastavili kamere. Dobila sta se, ta pa ji je dejal, da naj se sleče, da začneta z ''zdravljenjem''. Prosila ga je, naj si nadene kondom, a je temu močno nasprotoval, saj ji je dejal, da potem ne bo dobila protiteles, ki bi jih nanjo vnesel s svojim semenom. 

Še pred začetkom spolnega odnosa, je v sobo vstopila novinarka in presenetila na pol golega ginekologa, ki je sedel na postelji in se pripravljal na seks. V svoj zagovor je dejal, da to dela za potrebe študija in da je s svojim ''delom'' rešil že ogromno pacientk.

''Veliko žensk sem rešil raka. Vse tiste, s katerimi sem imel stik, so bile potem negativne,'' je dejal Miniello.Po oddaji je bil aretiran zaradi obtožb spolnega nasilja in zlorab nad dvema pacientkama. Ena ga je prijavila septembra 2019, druga pa junija 2021.

Državna tožilka je sicer zahtevala, da gre ginekolog v zapor, a je sodstvo odredilo, da ima le hišni pripor. Preiskava in izjave oškodovank ''razkrivajo zasnovan sistem, ki ga je osumljenec vzpostavil z uporabo zaupanja, ki označuje odnos med zdravnikom in bolnikom, ter ranljivost pacienta izrabil sebi v prid.''


Poklic ginekologa je bila zanj priložnost, ki mu je olajšala dostop do žrtve, da bi zadovoljil svoj spolni apetit

V sodnih dokumentih še piše, da je Miniello ''z uporabo pogojev psihološke inferiornosti žrtev, namerno povzročenih zaradi napovedi onkološke bolezni, tudi s smrtnim izidom, izvajal lasten zločinski program s ciljem doseganja spolnega užitka''.

Sodnik je še dodal, da je zdravniški poklic oz. poklic ginekologa zanj priložnost, ki mu je olajšala dostop do žrtve, da bi zadovoljil svoj spolni apetit.

Miniello je prek svojega odvetnika dejal: ''Jaz, ki sem več kot 40 let uspešno zdravil na stotine žensk ... predlagal sem le alternativno zdravljenje, ki je prineslo rezultate,'' in dodal, da žensk nikoli ni silil v spolne odnose z njim. Kako se bo zadeva razpletla, pa bo več znano v prihodnje.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del