Po
TikToku je zaokrožil video, ki prikazuje
kruto resničnost delavcev v gostinstvu. Video, ki ima že
7 milijonov ogledov je objavil chef
Nestor Consuegra, prikazuje pa kuhinjo v eni izmed restavracij in
kuharje, ki čepijo na tleh pod pulti in štednilniki.
Zato, da lahko pojedo hitro malico, saj drugače zanjo nimajo časa,
jesti pa ne smejo pred gosti. »Chef si zasluži več, dajmo stopiti skupaj, da bodo chefi lahko imeli malico in odmor, kot si ga zaslužijo,« je zapisal.
Oglasilo se je veliko komentatorjev, ki so zapisali, da je
na žalost tako realno stanje v gostinstvu. Marsikdo sovraži svojo službo, saj delajo tudi po
18 ur in imajo samo en obrok.
»Točno tako vsi jemo, kar med delom, stran od pogledov,« je zapisala ena izmed uporabnic.
Nekdo pa je dejal, da večina restvaracij svoje delavce obravnava
pod tem sloganom: "If you have time to lean, you've got time to clean.«(Če se imaš čas naslanjati, imaš tudi čas pospravljati).
Zato veliko ljudi
beži stran od dela v gostinstvu.