Quantcast
Radio1_v_zivo


Na poročno svatbo nista povabila domačih in prijateljev - ko so videli KOGA sta želela imeti na slavju, jih je ganilo do srca
WOW | 5. 12. 2021 6:55
Na poroko sta povabila 160 ubogih in pomoči potrebnih ljudi ter za njih priredila svatbo
Ključne besede:     poroka    slavje    ubogi    pomoč    dobrota    svatba    hrana    srčnost    mladoporočenca
Ana Paula Meriguete in Victor Ribeiro sta mlad par z juga Brazilije, ki svoje življenje posvečata prostovoljnemu delu z otroki in družinami v slabem finančnem ter socialnem položaju. Zelo pa sta delovna tudi v domači župniji, saj sta člana župnijskega sveta in pevskega zbora.

Kot vsa par, sta tudi onadva kovala načrte za poroko in si želela, da bo čimbolj popolna. Ana Paula prihaja iz družine, kjer se organzirajo ogromne poročne svatbe, z veliko povabljenimi, njen partner Victor pa bolj iz skromne družine.

Razmišljala sta, kaj naj naredita, da ne bi po nepotrebnem metala na kupe denarja stran le za svatbo in prišla do ideje, ki jima je ogrela srce. Svoji družini sta seznanila z idejo, da bi na svatbo povabila revne otroke in pomoči potrebne.Dobrosrčna Brazilca sta na svatbo povabila 160 ubogih, med njimi so bili tako otroci, kot tudi odrasli. Prav toliko sorodnikov in prijateljev sta nameravala povabiti, če bi se svatba odvila na običajen način. Dejala sta, da imata vse potrebno za življenje in ne živita v pomanjkanju tako, kot drugi ter bi si želela, da denar zapravita za tiste, ki bodo hrano bolj cenili.


Foto: Ana Paula Meriguete/ Arquivo Pessoal

Mladoporočenca sta nameravala stroške celotnega poročnega slavja kriti sama, toda družina in znanci so predlagali drugačno rešitev. Na družbenih omrežjih in med prijatelji so namesto daril v dobrodelni akciji zbirali sredstva za pomoč revnim.Ano in Victorja je kasneje kontaktiralo profesionalno podjetje za catering in predlagalo, da prostovoljno pripravijo jedi za poročno slavje. Družina in najbližji pa so se po posvetu z mladoporočencema lotili še ene naloge. Odločili so se, da bodo poskrbeli za strežbo in pomagali pri poteku svatbe.

Ane Paula in Victor sta kasneje najožje družinske člane povabila na kavo in pecivo. Svatba za uboge pa se je odvila nekaj dni pozneje.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del