Quantcast
Radio1_v_zivo


Njena hčerka ima covid, sama pa še ni zbolela! Neverjetno, kakšne so njene ŽELJE!
KORONAVIRUS | 25. 11. 2021 14:19
Sledilci so ji ponudili nasvete
Ključne besede:     namerno    okuževanje    covid    koronavirus    okužbe
Foto: posnetek zaslona Facebook

V Italiji se širi trend, kjer se ljudje ne želijo cepiti, ampak se želijo le okužiti, da bi dobili covidno potrdilo za službo, izhod v lokale, restavracije, knjižnice in vse ugodnosti, ki jim tak status prinaša.

Kot piše portal slovenskenovice.si, v Bolzanu te dni preiskujejo covidne zabave, kjer se na zabavah okuženi družijo z necepljenimi, jih poljubljajo in objemajo, da bi širili virus.

Preiskava je doslej pokazala, da se zabave odvijajo v zunanjih prostorih bara, kjer PCT-pogoj ni obvezen. Namen teh zabav je, da bo okužena oseba iz kozarca ali steklenice popila pijačo in jo podala med prijatelje, da bi na ta način poskušala širiti virus.V enem od primerov druženja v zasebnih okoljih so okuženo osebo privezali na posteljo, ob njej pa so se zbrali gostje, da bi poskušali 'vdihniti' virus.

Se pa te stvari dogajajo tudi v Sloveniji. Na socialnih omrežjih kroži posnetek zaslona, kjer je neka mama zapisala, da je njena hčerka zbolela, medtem ko sama še ni. Sledilci so ji predlagali, naj s palčko popraska po hčerkinem nosu in jo potem vstavi sebi v nos. Na ta način bo virus prenesla nase, so ji svetovale sledilke.