Quantcast
Radio1_v_zivo


Roglič razkril, kaj si v resnici misli o Pogačarju! Mnogi so mislili drugače, a so se motili
Zanimivo | 18. 11. 2021 7:01
Roglič pravi, da ga Pogačar motivira in ga ne spravlja v obup s svojimi zmagami
Ključne besede:     Primož Roglič    Tadej Pogačar    kolesarstvo    zmaga    poraz    Tour    intervju    rivalstvo    tekmec    motivacija
Foto: Profimedia

Primož Roglič, eden najboljših kolesarjev pri nas, je v intervjuju za Eurosport spregovoril o sezoni 2021, ki je bila precej pestra in lahko rečemo, polna vzponov ter padcev. Letos je postal olimpijski prvak v kronometru, tretjič zapored osvojil prestižno dirko po Španiji, nato je zmagal na dirki po Baskiji, pokazal, da je najboljši tudi na enodnevnih klasikah Giro dell'Emilia ter Milano-Torino. Sijano formo ob koncu sezone je kronal s 60. profesionalno zmago oziroma 13. v tem koledarskem letu. Ko ni zmagoval, pa se je moral soočati tudi s porazi, ki pa so bili predvsem nesreče in padci ter poškodbe. A se nikoli ni predal.Roglič - v resnici je občutljiv človek, ki ni bahav, ampak borben!

Njegovo dirkanje je za mnoge robotsko, saj je videti, da mu na tekmah nič ne pride do živega. Na prvi pogled ima razmeroma hladen odnos do predstavnikov sedme sile, a zase pravi, da se v resnici za pokerskim izrazom skriva občutljiv človek.

''Nisem kolesarski Terminator, to vsekakor nisem jaz,'' je dejal novinarjem in dodal, da na ovire v življenju ne gleda kot na težavo, ampak kot na izziv. Povedal je še, da ni bahav in glasen človek, temveč borben in se ne preda - to je ljudem všeč.


Foto: Primož Roglič, Instagram

Nastopa na Touru se spominja z grenik priokusom, saj so se na dirki z njegovim padcem razblinile vse sanje, da bi zmagal, kmalu pa ga je poškodba oropala tudi olimpijskega nastopa. Trdo je treniral, bil je dobro pripravljen, a so ga poškodbe prisilile v odstop. Dejal pa je, da si vsaj enkrat želi zmagati Tour de France, a ne bo dopustil, da to postane njegova obsesija. 

Eni za Rogliča, drugi za Pogačarja

Spomnimo se, kako smo držali pesti za naša najboljša kolesarja na Touru in obema želeli zmago, a zmagal je lahko le eden. Na koncu je bil to Tadej Pogačar, 23-letnik iz Komende, ki je zmago osvojil kar 2x zapored. Čeprav je bilo veselje Slovencev nepopisno, so si potihem želeli, da bi zmagal Roglič, a je imel veliko smolo. Večina je mnenja, da ima Pogačar pred sabo še mnogo dirk, saj je skoraj 10 let mlajši od Rogliča.

Kaj si misli Roglič o Pogačarju?

Mnogi pa mislijo, da Rogliča jezi, ko Pogačar zmaguje in da ga s tem spravlja v obup, a temu še zdaleč ni tako. 32-letni Roglič je dejal, da mu 23-letni Pogačar daje moč in navdih. 

''Na Touru je vedno veliko fantov, ki so zelo močni. Če želiš zmagati, moraš premagati vse. Tako je pač v kolesarstvu. Če ne bilo Tadeja, potem bi bil velik favorit Egan Bernal, Chris Froome ali kdo drug,'' je povedal Roglič in dodal:

''Ugotovil sem, da me motivira, da postanem najboljša različica samega sebe. Brez njega ne bi bil tako dober. Predstavlja izziv meni in vsem ostalim, hvaležen sem za to.''


Foto: Nik Jevšnik, STA

''Moja kariera se je odvijala zelo hitro. Pozno sem se razvil, saj sem v kolesarstvo prestopil iz druge športne panoge, zato sem se moral marsičesa naučiti zelo hitro. Moral sem se naučiti dirkati, predvsem pa sem se moral naučiti trpeti,'' je zaključil in dodal, da je v zadnjih nekaj letih zelo dozorel.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del