Quantcast
Radio1_v_zivo


Če do ponedeljka ne boste storili tega, vas lahko doleti visoka kazen - ne zavlačujte!
Uporabna vsebina | 10. 11. 2021 9:36
Od 15. novembra naprej morate poskrbeti za zimsko opremo na vašem avtomobilu
Ključne besede:     kazen    zimska oprema    avto    policija    globa    voznik    ceste
Poskrbite za zimsko opremo, da vas ne doleti kazen!

Poletne čevlje smo že zdavnaj zamenjali za zimske. Čas je, da ustrezno ''obutev'' namestimo tudi svojim jeklenim konjičkom, pišejo na spletni strani policija.si. Bliža se 15. november, čas, ko morate poskrbeti za zimsko opremo vašega avtomobila, saj vam v nasprotnem primeru grozi kazen. V ponedeljek mora biti vaš avtomobil v popolni zimski opremi, in sicer od 15. novembra 2021, pa vse do 15. marca 2022.Preverite, kakšne so predpisane globe zoper kršitve v času zime in zimskih razmer:

Z globo 1.000 evrov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost (njihova odgovorna oseba z globo 120 evrov), če vozilo pozimi ali v zimskih razmerah nima ustrezne zimske opreme, če se zaradi neustrezne zimske opreme ustavi na cesti in ovira promet ter ob neupoštevanju prometne signalizacije, ki prepoveduje promet ali omejuje promet na določenem delu ceste.

Z globo 500 evrov in 5 kazenskimi točkami se kaznuje voznika, čigar vozilo nima predpisane opreme v prometu in se zaradi tega ustavi na cesti ali ovira promet. Prav tako se kaznuje voznik, ki ne upošteva prometne signalizacije za označitev zimskih razmer, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.

Z globo 300 evrov se kaznuje voznika, ki pozimi ali v zimskih razmerah ne upošteva prometne signalizacije, ki označuje zimske razmere, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.

Z globo 200 evrov se kaznuje voznika, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila tako, da na njemu ni snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da vozniku omogočajo normalno vidljivost.

Z globo 40 evrov se kaznuje voznika, čigar motorno ali priklopno vozilo pozimi ali v zimskih razmerah nima ustrezne zimske opreme ali ki ravna v nasprotju s pomenom prometnega znaka za obvezno uporabo snežnih verig.

Vir: policija.si
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del