Quantcast
Radio1_v_zivo


Pokojnikova družina mislila, da bodo njegovo truplo uporabili za medicinske namene, ko so po televiziji videli, kaj so storili
OMG/WTF | 15. 11. 2021 9:50
Truplo so uporabili kot del javne predstave, vstopnice pa prodajali za 500 dolarjev
Ključne besede:     pokojnik    družina    zloraba    truplo    medicinski nameni    predstava    javnost    seciranje    šok
Družina je izvedela, da so njihovega pokojnika razrezali pred občinstvom, ki je za to plačal

Truplo moškega, ki je konec meseca avgusta umrl zaradi covida-19, so prejšnji mesec secirali pred javnim občinstvom v konferenčni sobi hotela Portland Marriott v Oregonu brez vednosti njegove družine. Družina je sicer podpisala soglasje, da truplo uporabijo v medicinske namene, nikakor pa ne za oči javnosti, kot del predstave.

Po poročanju King 5 News-a je družina 98-letnega Davida Saundersa pričakovala, da bo njegovo truplo uporabljeno za medicinske raziskave, potem ko so ga zaupali pogrebnemu zavodu, od tam naprej pa so ga izročil zasebnemu podjetju Med Ed Labs. 


Truplo so razrezali pred množico ljudi in naredili iz tega predstavo

Tukaj pa nastopi glavni krivec Jeremy Ciliberto, ki si je uspeh na svojem TikToku prislužil z objavljanjem posnetkov povezanih z mrtvimi in trupli ter ustvarja pod skupino Death Science. Ciliberto je od podjetja Med lab Sience kupil Saundersovo truplo za več kot 10.000 dolarjev in organiziral javno predstavo Cadaver Class, kjer so si lahko ljudje v živo ogledali uradno forenzično obdukcijo. 

Udeleženci so imeli ekskluzivno priložnost, da si truplo ogledajo od blizu in vidijo, kaj vse se ''skriva'' v njem. Vstopnice so se prodajale po vrtoglavih cenah, ki so se gibale tudi do 500 dolarjev in so na koncu predstave zaslužili okoli 50.000 dolarjev.


Družini pokojnika se niti sanjalo ni, kaj bodo naredili s truplom 

Med Ed Labs je podjetje, kjer usposabljajo zdravstvene delavce in študente na področju medicine, ki se na ostankih trupla učijo obdukcij in osvajajo znanje na tem področju. Dirketor podjetja Med Ed Labs je za televizijo King 5 News povedal, da je bil ustanovitelj Death Science, Jeremy Ciliberto nepošten v svojih poslih in jih je izneveril, saj je trdil, da bo telo uporabljeno za medicinsko predavanje le za zdravstveno osebje in študente, a je storil drugače - iz tega je naredil ''predstavo,'' s katero je celo mastno zaslužil.

Ciliberto je v svoj zagovor dejal, da je donatorjeva družina dala soglasje in da se pri Med Ed Labs zavedajo svojih načrtov za trupla, ki jih kupujejo od pogrebnega zavoda in da je bil dogodek v celoti profesionalen.


Elsie z možem Davidom nekaj mesecev pred smrtjo

Žena pokojnika Elsie Saunders je bila na celotnim dogodkom pretresena. Moževe posmrtne ostanke so kasneje vrnili na pogrebni zavod, kjer so jih zažgali in pripravili žaro, da ga je lahko družina dostojanstveno pokopala. 

''Resnično se počutim žalostno, ker temu gospodu ni bilo dodeljeno dostojanstvo in spoštovanje, ki si ga kot vojni veteran zasluži. Žal mi je, da je njegova družina morala to doživeti in ker so tako izrabili njihovo zaupanje,'' je dejal direktor pogrebnega zavoda Mike Clark.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del