Quantcast
Radio1_v_zivo


Športniku odrezali roko in obe nogi, zdaj pa ga je doletela še ena ''nesreča'' - to so mu sporočili iz bolnišnice
OMG/WTF | 2. 11. 2021 10:34
Ker ni ustrezno zavarovan, mora plačati več kot 100.000 dolarjev. Na Twitterju prosi za pomoč
Ključne besede:     Jimmy Rave    rokoborec    Amerika    zavarovanje    račun    amputacija    noga    roka    bolezen    bakterija    zvezdnik    športnik
Foto: Jimmy Rave

Jimmy Rave je ameriški upokojeni profesionalni rokoborec, star 38 let, ki ga je doletela kruta usoda. Zaradi bakterijske okužbe MRSA je v letu dni ostal brez ene roke in obeh nog od kolen navzdol ter je danes stoodstotni invalid. 


Jimmy Rave pred leti, ko je bil na vrhuncu svoje kariere

Lani v začetku leta se je še ukvarjal z rokoborbo, ko so mu nato v mesecu novembru 2020 morali amputirati levo roko. S tem se je tudi končala njegova športna kariera, a težav še ni bilo konec. Letos junija pa so se mu pojavile težave s hojo. 

Obiskal je zdravnika, ki pa je ugotovil, da mu morajo zaradi hude baterijske okužbe amputirati še obe nogi. Novica ga je popolnoma uničila, a je vedel, da mora to storiti.

Sledil pa je še dodaten šok, ko je dobil pošto iz bolnišnice, kateri mora sedaj plačati vrtoglavi znesek za operacijo, saj ni ustrezno zavarovan.


Ameriški sistem je zelo drag

Kar 32 milijonov Američanov je namreč nezavarovanih, 43,8 milijona jih ni ustrezno zavarovanih, 58,5 % bankrotirancev kot razlog osebnega stečaja navaja stroške zdravljenja. Po izračnunih jih bo na leto umrlo 18.000 preprosto zato, ker nimajo zavarovanja.

Pred nekaj dnevi se je zato Rave po pomoč obrnil kar na svoj Twitter in delil račun, ki ga mora plačati bolnišnici, v vrednosti več kot 100.000 dolarjev. Upa, da mu bodo dobri ljudje pomagali in mu nakazali vsaj nekaj denarja, s katerim bo lahko pokril stroške zdravljenja. 

''Hvala vsem, ki ste me do sedaj podpirali na tej poti. Vaši prispevki so mi pomagali pri vsakdanjem življenju in da si uredim življenje. Pred kratkim sem prejel račun ...Wow! Če lahko pomagaš, ...'' je zapisal in pripisal zraven dva naslova, kam lahko denar nakažejo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del