Quantcast
Radio1_v_zivo


Alpska smučarka razkrila, kaj je z njo počel trener, ki je nekoč treniral Tino Maze: ''Jokala sem, vpila po telefonu, bila sem jezna''
Zanimivo | 29. 10. 2021 7:26
Petra Vlhova ostro udarila po Magoniju - bivšem trenerju, ki jo je psihično uničeval
Ključne besede:     Petra Vlhova    trener    avtobiografija    Magoni    smučanje    razkritje    Tina Maze    šokantno    smučarka
Foto: Petra Vlhova, Instagram

Slovaška alpska smučarka Petra Vlhova je kmalu po osvojitvi velikega kristalnega globusa za skupno zmago v lanski smučarski sezoni končala sodelovanje z italijanskim trenerjem Liviem Magonijem, s katerim je nekoč sodelovala tudi Tina Maze, po novem pa je trener smučarke Mete Hrovat.

Dolgo časa se je ugibalo, zakaj ga je odslovila, zdaj pa so znane podrobnosti, ki jih je razkrila v svoji avtobiografiji z naslovom Moja cesta k velikem globusu.

Vlhova je razkrila, da je bilo sodelovanje z Magonijem nevzdržno in če bi z njim nadaljevala, bi pregorela. V knjigi razkrije še nekaj podrobnosti, ki dvigujejo prah, čeprav sta navzven delovala kot sanjska naveza, kar se je nenazadnje potrjevalo z rezultati. Kar se je v zakulisju kuhalo skozi sezono, se je naposled uresničilo po objavi famoznega intervjuja za Corriere della Serra, s katerim si je Magoni zapečatil usodo, pišejo na portalu Sportklub.


Petra Vlhova z Liviem Magonijem, ko je osvojila kristalni globus

''Prve tri sezone najinega sodelovanja so bile izjemne. Pokazal mi je nov svet. Z njim sem spoznala, kako na tej ravni vse skupaj deluje. Nato pa se je začel masaker. Z menoj je ravnal kot s strojem. Ni upošteval mojih čustev. Bilo je bolno,'' se glasi izsek najbolj udarnih besed Petre Vlhove, namenjene Magoniju.

''Če bi nadaljevala z njim, bi zdržala še največ dve leti, potem pa bi verjetno prenehala smučati. Ali bi pregorela ali pa bi se mi smučanje preprosto zagabilo,'' zapiše smučarka in še pove, da je bila psihično čisto sesuta ter na tleh - vedela je, da mora to sodelovanje čimprej prekiniti.

''Z mano je ravnal kot s strojem in ne kot z žensko, ki je čustvena in ima lahko tudi slabše dneve. Nikoli ni bil zadovoljen. Prizadel je mene in ljudi v moji ekipi. Bilo je slabo. Ko sem se mu zaupala, se mi je to vrnilo kot bumerang. Nikoli nisem bila dovolj dobra,'' je zapisala Vlhova, in pove tudi o tem, kako je nekoč prebrala naslov članka ''Petra ne bo več napredovala, tega nima v DNK,'' in se ob tem psihično sesula. 

''Jokala sem, vpila po telefonu, bila sem jezna. To je bil grenak priokus mojega veselja ob osvojenem globusu. Poklicala sem brata Borisa Vlho in mu dejala, da želim prekiniti sodelovanje z Magonijem,'' opisuje nekdanja svetovna prvakinja v veleslalomu in doda, da ji je trener takrat čisto uničil veselje do velikega globusa.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del