Quantcast
Radio1_v_zivo


Pred 20-imi leti je šla v vrtec po hčerko, ko je zraven nje zagledala deklico in izvedela, KDO JE v resnici
Zanimivo | 31. 10. 2021 9:56
Niti sanjalo se ji ni, da je v resnici deklica zraven njene ''hčerke,'' v resnici njena prava hči
Ključne besede:     hčerki    mama    zamenjava    Sicilija    porodnišnica    bizarno    odraščanje    resnica    deklici    vrtec    odkritje
Ob rojstvu so jih v porodnišnici zamenjali, danes pa sta kot sestri

23-letni Caterina Alagna in Melissa Fodera nista prav nič v sorodu, a sta od tretjega leta naprej odraščali kot sestri. V bolnici so ju leta 1998 zamenjali in do tretjega leta starosti je vsaka odraščala pri svoji nebiološki mami. 

Zgodilo se je leta 1998 na novoletni večer, ko sta privekali na svet v razmaku 15-ih minut.Njuni mami se med seboj nista poznali oz. se še nikoli v življenju nista videli. Kako je prišlo do zamenjave še ne vedo, a je očitno ena od medicinskih sester mamici pripeljala napačno deklico. Takrat se ni nihče obremenjeval s tem, da bi morda bili zamenjali, le opazili sta, da sta deklici drugače oblečeni. Ko je imela deklica Melissa tri leta, pa jo je mama prišla iskati v vrtec. Takrat je opazila Caterino (svojo pravo hči, a tega ni vedela), ki je bila njenima dvema otroka bolj podobna kot pa Melissa. To jo je močno zmedlo. 

Prepoznala je Caterinino mamo Gisello iz porodnišnice in postala malce sumljiva. Zaupala ji je svoje dvome in čez 14 dni sta res opravili DNK test - malce za hec, malce za res. 

Rezultati so ju šokirali. Ugotovili sta, da že tri leta vzgajata napačni deklici oz. so v porodnišnici naredili zamenjavo. Spraševali sta se, kaj narediti, saj se nista mogla kar odreči hčerkama, ki ju sicer nista rodili, a sta ju ljubili z vsem srcem.Odločili sta se, da bosta dekleti zamenjali postopoma, do takrat pa se bosta čim več družili in skušali, da se druga na drugo navežeta. 

Melissi in Caterini sta mami povedali za zamenjavo, ko sta dopolnili 8 let. 

Obe dekleti sta danes druga na drugo močno navezani, prav tako pa pravita, da to izkušnjo ne jemljeta za slabo, ampak za nekaj dobrega. Pošalita se, da imata dve mami, kar pa si jemljeta kot privilegij. Čez čas pa sta tudi mami postali prijateljici in se skupaj veliko družijo, hodijo na izlete, počitnice oz. v življenju ne občutijo nobene praznine.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del