Quantcast
Radio1_v_zivo


Dvakrat cepljen in z negativnim testom prišel v bolnišnico, ko se zgodi preobrat! Žena je pretresena
KORONAVIRUS | 21. 10. 2021 6:45
V bolnišnico prišel zaradi zamašenih arterij, končal na covidnem oddelku in umrl
Ključne besede:     smrt    bolnica    Slobodan    Reka    Hrvaška    okužba    covid oddelek    test    cepljenje
Predvidevajo, da je okužbo v sobo prinesel eden od bolnikov, ki je bil na prvem PCR-testu lažno negativen

Na Hrvaškem je v javnost prišla zgodba, o smrti 76-letnega Slobodana Estrajherja iz Reke, ki je 4. septembra umrl za covidom, čeprav je bil dvakrat cepljen. 

Po poročanju hrvaškega portala Index je 76-letnik v bolnišnico KBC Rijeka (klinični bolniški center) prišel 19. avgusta zaradi zamašenih arterij in operacije. Čeprav je bil cepljen z dvema odmerkoma Pfizerjevega cepiva, so ga pred prihodom v bolnišnico vseeno testirali s PCR testom in ga izolirali v posebno sobo. Ko je test pokazal, da je negativen, so ga premestili v bolniško sobo, kjer sta bila še dva pacienta.

Po petih dneh pa je test pokazal, da je pozitiven

Po petih dneh so ga sprejeli na drug oddelek, kjer naj bi kasneje imel tudi operacijo, zato so ga morali še enkrat testirati. Tokrat je test pokazal, da je pozitiven, prav tako tudi oba pacienta, s katerima je bil v sobi. Operacija arterij žal ni bila možna, zato so ga takoj premestili na covid oddelek. Na začetku ni imel nikakršnih simptomov okužbe, razen to, da ga je bolelo grlo.

Po devetih dneh pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo. Njegova pljuča so bila povsem uničena in v tako slabem stanju, da je končal na respiratorju. Žal mu ni bilo več pomoči in je 4. septembra umrl, ne da bi se poslovil od svojih najbližjih.Njegova žena Jadranka je dejala, da jo je nekaj dni prej poklical in ji dejal, da nekatere medicinske sestre na njegovem oddelku niso cepljene, kar je preko maila vprašala tudi vodjo oddelka Alena Ružića - ta tega ni ne potrdil, ne zanikal. Strta žena je v mailu še apelirala na vse medicinske sestre, da se cepijo, sploh tiste, ki delajo s pacienti, ki so težko bolni. 

V UKC Reka so nato potrdili, da na kliniki za nevrologijo, kjer se je Slobodan domnevno okužil, delajo tri sestre, ki niso cepljene, niti covida niso prebolele, a da se redno testirajo.

Predvidevajo, da je okužbo v sobo prinesel eden od bolnikov, ki je bil na prvem PCR-testu lažno negativen in brez simptomov. Pred vstopom v bolnišnico so bili vsi testirani in so v samoizolaciji čakali do  rezultatov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del