Quantcast
Radio1_v_zivo


Družina obiskala grob ljubljene osebe in se zgrozila! To, kar so zagledali na spomeniku, je nedopustno!
Šokantno | 2. 11. 2021 6:37
Več družin opazilo, da jim je nekdo ukradel fotografijo z nagrobnika - gre za fotografije mladih deklet
Ključne besede:     grob    družina    spomenik    nepridiprav    policija    Hrvaška    slika    umrla oseba    kraja    tatvina
Foto: Vodnjan.hr

Družina iz Splita je ostala brez besed, ko je obiskala grob svoje hčerke in opazila, da na spominski plošči manjka njena fotografija. Opazili so, da je spomenik čisto spraskan in da je nekdo ukradel njeno fotografijo, zato so se takoj obrnili na direktorja pokopališča, kasneje pa poklicali tudi policijo.

''Bili smo šokirani, ko smo opazili, da na spomeniku ni fotografije, ki je pripadala naši ljubljeni osebi. Ves kamen je bil spraskan,'' pove šokirana sogovornica in doda, da so se nato z družino sprehodili po ostalih grobovih ter opazili, da manjka še kar nekaj slik - predvsem mlajših žensk.

''Srce nas boli, ko to gledamo,'' je še dodala družina.


Foto: Vladimir Dugandžić

Družina se je obrnila tudi na kamnoseštvo in jim povedala, kaj se je zgodilo. Oglasil se je eden izmed zaposlenih v podjetju in dejal, da je v zadnjih dneh prejel številne klice družin, ki so mu povedale, da so jim s spomenikov ukradli slike.

Povedal jim je še, da gre za slike, kjer so gor mlajše ženske oz. dekleta. Družine so ob tem dogodku pretresene, saj jim je nekdo vzel tisto, kar jim je najbolj sveto in jim oskrunil grob. 

O tem so obvestili tudi policijo, ki je nepridipravu na sledi že leto dni, a jim ga nikakor ne uspe ujeti. Želijo ga ujeti, saj se bojijo, da bo poškodoval še več grobov in skrušenim družinam povzročil dodatno materialno škodo ter trpljenje.

''Če ni druge poti, je treba postaviti kamere! Pripravljena sem jih osebno plačati,'' pove jezna sovaščanka, ki so ji prav tako ukradli sliko s spomenika.

Policija je ugotovila, da gre za neprištevnega moškega, ki krade fotografije umrlih žensk med 18 in 20 let. Oskrunil je že 14 grobov, bojijo se, da jih bo še več, če ga ne ujamejo. 


Foto: Vladimir Dugandžić

Direktor mestnega pokopališča Lovrinac, Petar Rodić je za portal Slobodna Dalmacija dejal, da se s tem spopadajo že več časa in so večkrat opozorili policijo, ki je imela nekaj sledi o tovrstnih tatvinah. Ogorčen je, da se to dogaja in hudo mu je, ker družine ob tem doživljajo bolečino.

Dejal je, da z njihove strani ne zaračunajo ponovnega izdelovanja fotografije na spomenik in dodal: ''To je najmanj kar lahko storimo, da se oddolžimo družinam za škodo, ki jo povzroča ta bolnik''.

Policija upa, da ga čimprej najdejo, pravijo, da res razmišljajo o tem ,da bi po celotnem pokopališču nastavili kamere ali zaposlili več varnostnikov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del