Quantcast
Radio1_v_zivo


To, kar sta na maratonu storila zakonca, močno obsojajo! Priznala krivdo in dejala, da jima je žal
Saj ni res, pa je | 13. 10. 2021 8:58
Zakonca ponosno pritekla na cilj, ko so ugotovili, da sta grdo goljufala - mož je ponaredil številko
Ključne besede:     maraton    London    številka    prevara    par    prijavnina    tek    obsojane    ponaredek    bizarno
''Kar sem naredil, sem naredil, želel sem biti le podpora ženi,'' je dejal skesani mož

Monika Czarnecka (41) in njen mož Piotr (42) sta se udeležila londonskega maratona in storila hud prekršek, zaradi česar se zdaj tudi kesata.

Monika se je prijavila na maraton in si plačala prijavnino, njen mož pa se je  pretihotapil. Ker je v teku bolj izkušen kot ona, ga je prosila, če bi tekel z njo in ji bil opora, v kar je tudi privolil - hkrati pa je zelo težko dobiti mesto na maratonu in se mnogim tekačem ne uspe prijaviti. Med 80.000 tekači sta dosegla 21.697. mesto in to v 4 urah 40 minutah in 58 sekundah.

Registracijske številke se tekačem razdelijo nekaj dni pred tekmo, kar je Piotru dalo dovolj časa, da reproducira številko 11250, ki je bila izdana njegovi ženi. Tako sta oba tekla z enako številko, ko so to z ostrimi očmi opazili člani tekaške skupnosti in fotografije zakoncev takoj delili na spletu.

Zakonca sta svoj maratonski čas zapisal tudi v aplikaciji Strava, nato pa sta ga izbrisala, ko so začeli ljudje govoriti da sta goljufala. Zdaj želijo, da medaljo vrneta, saj si je nista zaslužila.


Želijo, da medaljo vrneta oz. da jima jo vzamejo, saj si je nista zaslužila

''Navijači so bili izjemni, ves čas so navijali, ploskali in mi s tem pomagali, da sem zaključila maraton. Boli me, da sem jih razočarala,'' pove Monika, ki je kljub grozni napaki, ki sta jo z možem storila, ponosna nase. Piotr je dejal, da je bila vse to njegova ideja in vso odgovornost prevzema nase. Zaveda se, da je storil napako in mu je resnično žal.

''Kar sem naredil, sem naredil, želel sem biti le podpora ženi.''

Javnost je nad njunim dejanjem ogorčena, prav tako pa so ogorčeni nad tem organizatorji teka, saj ne želijo da do takšnih stvari prihaja. Želijo, da njihovi tekači spoštujejo tako druge tekače, kot tudi samo prireditev ter ne goljufajo. Tiskovni predstavnik londonskega maratona je dejal, da je preiskava v teku, kakšne sankcije sledijo, pa bo znano v prihodnjih dneh.

''Vsak incident, pri katerem udeleženec goljufa ali ponareja številke, jemljemo zelo resno,'' še dodajajo in obljubljajo, da ne bosta ostala nekaznovana.


Oba se kesata in pravita, da nista želela s tem nikogar oškodovati

Marsikdo meni, da ni pošteno, saj je maraton namenjen dobrodelnim namenom in vsaka vpisnina doprinese ogromno denarja. 

''Ni pošteno, če za dobrodelno organizacijo plačujemo 200 funtov, pri čemer je poudarek, da se zbere 2.000 funtov, ljudje pa ponarejajo številke in s tem ne doprinesejo nič,'' je zapisal neki jezni tekač.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del