Quantcast
Radio1_v_zivo


Muzikal Vesna v Velenju
| 12. 10. 2021 15:16
Muzikal je nastal ob 60. obletnici Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda
Ključne besede:     Muzikal    Vesna    OŠ Mihe Pintarja Toleda    Velenje
muzikal Vesna
V muzikalu Vesna nastopa 30 dijakov in učencev.

V Domu kulture Velenje bo danes ob 18. uri premiera muzikala Vesna. Tega so na oder postavili učenci in profesorji Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda iz Velenja ob 60. obletnici šole. To bi sicer morali praznovati že 25. maja lani, vendar so morali slovesnost zaradi epidemije prestaviti na letos.


Kot pravi ravnatelj Sebastjan Kukovec, so se odločili obletnico praznovati nekoliko drugače in dati priložnost učencem, da predstavijo svoje talente. Filmsko uspešnico Vesna, po kateri je kasneje nastal tudi zelo uspešen muzikal, so malo priredili. Zgodbo so iz srednješolskega dogajanja predstavili v osnovno šolo, osrednja tema, ljubezen, pa ostaja nespremenjena.
 

Ponovitev predstave bo jutri ob 19. uri. Izkupiček od prodanih vstopnic bo šel v šolski sklad.
 

Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda je sicer najstarejša velenjska osnovna šola.  Temeljni kamen za šolo so položili  31. avgusta 1953. Novembra leta 1955 so zgradili prve štiri učilnice, ki jih takrat niso ogrevali. Pouk je potekal v dveh izmenah, tako v učilnicah kot  še v dveh prostorih izven šolske stavbe. Dela na šoli so se nadaljevala vse do šolskega leta 1961/1962, čeprav so šolo  slovesno odprli 25. maja leta 1960.