Quantcast
Radio1_v_zivo


TO celjska bolnišnica SPOROČA dečku, ki je 40 minut čakal v opeklinah na rezultat hitrega testa!
Slovenija | 11. 10. 2021 13:07
Sklepi nadzora so bili znani danes in bolnišnica je o njih seznanila javnost
Ključne besede:     celje    bolnišnica    deček    test    opeklina    nadzor    
Foto: Facebook

Minister za zdravje Janez Poklukar je po petkovem zapletu s sprejemom otroka z opeklinami v celjski bolnišnici, opravil razgovor z vodstvom. Sklepi nadzora so bili znani danes in bolnišnica je o njih seznanila javnost.

Na novinarski konferenci sta sodelovala v. d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina in direktorica bolnišnice Margareta Guček Zakošek. Izredni strokovni nadzor v celjski bolnišnici je pokazal, da časovni odmik začetka obravnave dečka z opeklinami ni vplival na potek obravnave. Pri zdravljenju ni prišlo do strokovne napake.

Kot poroča portal siol.net je Komadina danes v izjavi medijem pojasnil, da čakanje na izid hitrega antigenskega testa ni vplivalo na potek in zdravljenje opekline. V bolnišnici pa obžalujejo, da deček ni čakal na rezultat testa v bolnišnici v primernih prostorih, ki jih imajo določene za to, da bi lahko pod medicinskim nadzorom lažje obvladovali njegovo bolečino.

Po besedah Komadine bodo po tem primeru poleg izvedenega izrednega strokovnega nadzora tudi analizirali potek zdravljenja na skupnih konferencah, opravili bodo varnostni razgovor z osebjem, ki je sodelovalo pri obravnavi, prav tako so že seznanili starše bolnika z ugotovitvami in se jim opravičili za način obravnave.

Prav tako staršem in otroku izrekajo javno opravičilo za čustvene stiske zaradi načina obravnave, ki je odstopal od predpisanega protokola. Želijo si, da do takšnega zapleta več ne bi prišlo.

"Dejstvo je, da mora biti nujna medicinska pomoč nudena vsem, ki jo potrebujejo, ne glede na stanje s covid-19. Še posebej pozorni moramo biti na naše najmlajše," je v izjavi za javnost zapisal minister Janez Poklukar.

Spomnimo, v Urgentni center Celje je oče v petek popoldne pripeljal štiriletnega sina z opečeno nogo. Otroka v obravnavo niso želeli sprejeti brez negativnega hitrega testa, na katerega je 40 minut čakal pred urgenco.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del