Quantcast
Radio1_v_zivo


Znana Slovenka razburila javnost, ko so videli, V ČEM po Ljubljani sprehaja svojega enoletnega sina
Šokantno | 11. 10. 2021 12:21
Sama je bila oblečena v dolgo jopo, sinček pa je ob njej hodil v plenicah
Ključne besede:     Znana Slovenka    sin    pleničke    Ljubljana    enoletnik    starš    bizarno    mraz    oktober
Enoletnika je sprehajala v pleničkah in brez obutve

Pred dnevi so na portalu Slovenskih novic objavili fotografijo, ki je marsikoga dvignila na noge. V uredništvo so namreč od njihovega bralca Mihe prejeli fotografijo znane mamice (čigar ime hranijo in ga ne želijo izdati). 

Gre za znano voditeljico s TV-zaslonov, ki je bila na sprehodu z otrokom. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil ta pri oktobrskih temperaturah bos in oblečen le v pleničke, medtem ko je ona svoje odraslo telo pred vetrom in mrazom ščitila z dolgimi in toplimi oblačili, so zapisali.

Kot je zaupala novinarjem Slovenskih novic, naj bi bilo njenemu enoletnemu sinu zelo hitro vroče ''zato mu v skladu s smernicami sočutne vzgoje prisluhnem in se odzivam na njegove potrebe.'' Dodala je, še da bi ustrezno ukrepala, če bi ga zeblo.


Foto: Slovenske novice

Novinarji pa so se obrnili tudi na Janjo Urbančič, ustanoviteljico tovrstne metode pri nas, mentorico za osebno rast, predavateljico in vodjo Sočutne akademije. Po mnenju Urbančičeve je šla mama predaleč in je razložila tudi zakaj.

''Najprej zaradi moralnih razlogov. Odrasli ljudje ne hodimo po ulicah samo v spodnjem perilu, čeprav nam je vroče, tako da je nekako logično, da tudi svoje otroke učimo življenja v svetu odraslih. Tako da obstaja čas in prostor, kjer si to lahko privoščimo. Poleg tega jaz tukaj vidim tudi higienski in varnostni vidik. Ljubljanske ulice vseeno niso tako čiste in varne (brez razbitega stekla, npr.), da bi lahko malček hodil bos po njih,'' pišejo na slovenskih novicah.

Pri tem pojasnjuje z vidika sočutne metode, ki jo zagovarja: ''Če otroka čisto zares ne zebe, potem se mi to ne zdi zanemarjanje, hkrati pa menim, da mama nima dovolj dobrega občutka za meje, torej, kaj je kraju in času primerno in kaj ne. Če pa otroka vseeno zebe, mati pa tega ne opazi, oziroma se gre ne glede na vse neko 'sočutno vzgojo', ki to potem seveda ni, potem je to seveda sporno. Vsekakor se mi glede na to, da iz slik in opisa ne moremo zagotovo potrditi ali ovreči suma na zanemarjanje, zdi potrebno, da odgovorne službe preverijo, kaj se zares dogaja s tem otrokom in mamo, oziroma družino.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del