Quantcast
Radio1_v_zivo


Krivci za onesnaženje so znani
| 7. 10. 2021 16:20
Zaradi odloženega blata so ovadili devet ljudi
Ključne besede:     Blato    čistilne naprave    Vodule    ovadbe    vozniki
blato
Blato iz čistilnih naprav so med ostalimi lokacijami po Sloveniji odložili tudi na zemljišče v Vodulah pri Dramljah.

Celjski kriminalisti so zaradi odpadnega blata iz čistilnih naprav, ki so ga odložili v naravi, ovadili 9 ljudi. Gre za primere onesnaženja okolja, ko so vozniki tovornjakov na štiri zemljišča v Vodulah pri Dramljah, industrijski coni v Šentjurju, v Jerčinu ter v Spodnjem Grušovju, nezakonito odložili več kot pol tone odpadnega blata iz čistilnih naprav.

 

Celjski kriminalisti so ovadili štiri odgovorne osebe podjetij iz Celja, Domžal in Ljubljane, stare 34, 43, 46 in 50 let, štiri zaposlene v podjetjih iz Domžal in  Ljubljane, stare 30, 40, 56 in 57 let ter 27-letnega moškega iz območja Šentjurja.

 
Voznika prevozniškega podjetja iz območja Ljubljane sta v Vodule pri Dramljah  na starejše divje odlagališče pripeljala okoli 370.000 kilogramov okolju škodljivega  odpadnega  blata. Zaradi takratnega močnega deževja se je odpadno blato stekalo še v bližnji potok in ga onesnažilo. Voznika sta odpadno  blato vozila iz čistilnih naprav Ptuj in Tuncovec pri Rogaški Slatini. 
Voznik istega podjetja je na travnik v industrijski coni Šentjur iz čistilne naprave Ptuj pripeljal in odložil 22.500 kilogramov odpadnega blata, iz čistilne  naprave  Tuncovec  pri  Rogaški  Slatini  pa  je pripeljal 36.500 kilogramov odpadnega blata in ga odložil na travnik v kraju Jerčin.Voznika prevozniškega podjetja iz območja Domžal sta v Spodnje Grušovje iz čistilne  naprave Tuncovec  pri  Rogaški  Slatini pripeljala in nezakonito odvrgla vsaj 108.000 kilogramov odpadnega blata, kar je uničilo več dreves in gozdnega rastja.

Ovadeni so med seboj delovali usklajeno. Denar, ki so ga komunalna podjetja plačevala za oddano blato, pa so zadržali zase. V vseh podjetjih so v dokumentaciji prikazovali, da je bilo prevzeto  odpadno  blato  ustrezno skladiščeno. Osumljencem grozi do osem let zapora.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del