Quantcast
Radio1_v_zivo


Srbija pretresena: Iz bolnišnice sporočajo, kaj se je zgodilo z osmimi nosečnicami
Žalostno | 9. 10. 2021 7:24
Večina nosečnic je bila priklopljena na respirator - žal jim ni uspelo preživeti, nekateri otroci pa so zdravi prišli na svet
Ključne besede:     Srbija    koronavirus    bolnica    smrt    otrok    mamica    nosečnica
Foto: Pixabay

Od koronavirusa je v Srbiji umrlo že najmanj 8 nosečnic, od tega je nekaterim celo uspelo roditi zdrave otroke, poroča srbski portal Telegraf.

Zoran Perišić, direktor UKC v Nišu je dejal, da je pri njih umrla komaj 20-letna nosečnica, ki je bila v četrtem mesecu nosečnosti, nosila pa je dvojčke. Zdravniki pravijo, da ni bila cepljena, dan pred smrtjo pa so jo dali na respirator, je dejal Perišić.

K njim je prišla tudi 31-letna nosečnica Milijana, bila je v sedmem mesecu nosečnosti in v pričakovanju svojega tretjega otroka. Tja je prišla v zelo slabem stanju, na koncu so tudi njo priključili na respirator. Ginekolog jo je pregledal in ugotovil, da ni možnosti, da rodi. V bolnišnico so jo sprejeli 2. avgusta, umrla je 19. avgusta, za seboj pa je pustila še dve hčerki.

Njene zadnje besede so bile namenjene njenemu partnerju: ''Darko, težko mi je. Premestili so me na intenzivno nego. Zelo mi je slabo ... Ne čutim otroka''.

Aleksandra P. je umrla nekaj dni po tem, ko je bila v niški bolnišnici priklopljena na respirator. Imela je hudo pljučnico, ki pa je bila na koncu usodna.

Le teden dni po smrti Aleksandre, pa so v bolnišnico sprejeli Brankico C., ki je izgubila življenje takoj po porodu. Rodila je s carskim rezom, dojenčka so rešili, nje pa žal niso mogli, saj ji je zastalo srce. Iz kliničnega centra v Nišu so še dejali, da so covid testi ves čas kazali, da je Aleksandra negativna, čeprav je imela vse simptome te bolezni. 


Foto: Pixabay

M.P. (27) je rodila zdravo deklico Milico, zanjo pa ni bilo pomoči - preminila je od koronavirusa. Deklica je na svet privekala v 35. tednu nosečnosti in bila negativna na koronaviurs. 

Nosečnica I.M. (32) je bila sprejeta v bolnišnico v zelo težkem stanju. Čutila je močne bolečine v spodnjem delu trebuha, v ledvenem predelu, imela je tudi močan kašelj in bolečine v prsih. Bila je v četrtem mesecu nosečnosti, rodila pa bi že svojega šestega otroka. Imela je nizek pritisk, zaradi notranjih krvavitev (posledica čir na želodcu), so jo nemudoma operirali. 

26-letna nosečnica, ki je zbolela za koronavirusom je prav tako umrla v bolnišnici. Rodila je s carskim rezom dojenčka, ki je preživel in bil negativen na covid-19.

Tri dni kasneje je življenje izgubila še ena nosečnica - imela je 29 let. Pet dni po porodu je prišlo do težkih komplikacij v predelu pljuč in srca. Koronavirus je povzročil težko stanje, čeprav je bila predtem popolnoma zdrava. Umrla je, na svet pa je prinesla zdravega dojenčka.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del