Quantcast
Radio1_v_zivo


Od višine se zvrti: 38-letnica razkrila, KOLIKO je zaslužila kot stevardesa na jahtah slavnih in bogatih!
Svet slavnih | 27. 9. 2021 14:29
Vrsto let je živela glamurozno življenje
Ključne besede:     stevardesa    jahta    glamur    delo    denar
Kate je živela glamurozno življenje na mega jahtah

Američanka Kate Chastain, ki zdaj živi v svetovni prestolnici mega jaht v Fort Lauderdaleu na Floridi, je razkrila, kakšno je življenje v družbi najbogatejših ljudi na svetu.

38-letna Kate je vrsto let delala kot stevardesa na jahtah bogatih. Bila je tudi ena od igralk priljubljenega resničnostnega šova 'Under Deck', ki so ga snemali od leta 2014 do 2020.

»Pogosto lastnika sploh ni na krovu, zato imate proste roke, preprosto uživate v bogastvu, ki ni vaše, kar je pravzaprav zelo glamurozno. Poleg te svobode imate vrhunskega kuharja, ki vam kuha in vam ni treba plačati ničesar, od toaletnega pribora do hrane, pijače. Počutiš se kot najsrečnejša oseba na svetu,« je dejala Kate.Čeprav je vse glamurozno, so sobe, v katerih spi posadka, utesnjene.

"Lahko pride tudi do romantičnih odnosov, zapleteš se zato, ker si blizu, toda ko greš na kopno, pomisliš, ali ti je ta oseba sploh všeč," je dejala Kate.

Če romantika na krovu med osebjem ne uspe, običajno eden od njiju zapusti ladjo. Ne želite živeti s svojim bivšim na tako majhnem prostoru, dodaja stevardesa. Bogati na svoje jahte pogosto vabijo znane osebnosti, na primer Catherine Zeta Jones in Michael Douglas.

Večina ladij ima zelo stroge pogodbe o razkritju podatkov, zato Kate ne sme razkriti preveč.

»Nekaj poletij sem delal na jahti v St. Tropezu, kjer so bile največje zabave s številnimi zvezdniki. Kim Kardashian in Kanye Westa sem spoznala, ko sta bila še na začetku zveze. Na jahti sta bila še Leonardo di Caprio ter Beyonce in Jay Z. Leonardo je zelo miren, lep človek. Ko so zvezde na krovu, so tudi stražarji bolj sproščeni,« še pravi Kate, ki je kot glavna stevardesa veljala za mamo ladje.

»In to ne samo za goste, ampak tudi za posadko. Razlika je v tem, da mame ljubijo svoje otroke. Včasih so člani posadke podobni, ne najdejo spodnjega perila ali rabijo zlikano majico. Vsak ima svoje želje, ne glede na to, ali ste gost ali član posadke. Prav tako ste odgovorni za vzdrževanje notranjosti jahte, potrebno je paziti, da nihče ne opraska lesa ali umaže svilene preproge. Vaše delo, ki je včasih povsem nemogoče je, da poskrbite, da jahte nihče ne poškoduje,« še razkriva 38-letnica.

Tedenska plača stevardese lahko znaša vrtoglavih 260.000 dolarjev, delovnik pa traja 16 ur.

Tudi naptinine so visoke, pustijo približno 20%, ki se nato razdeli vsem članom posadke.
»Posadka včasih najeme vilo na morju in proslavlja. Nekdo že pokrije stroške. Pogosto pa dejansko nimamo najemnine, živimo od jaht, zato sploh nimamo dodatnih stroškov, posojil in komunalnih storitev.«

Kate je zdaj pustila službo na odprtem morju in uživa v bolj sproščenem načinu življenja na sončni Floridi.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del