Quantcast
Radio1_v_zivo


V ptujski bolnišnici letos pozitivno poslujejo
| 24. 9. 2021 11:27
Z gradnjo urgentnega centra bi lahko začeli januarja
Ključne besede:     Splošna bolnišnica Ptuj    dobiček    bolniki    Anica Užmah    urgentni center
SB Ptuj
V Splošni bolnišnici Ptuj imajo letos 35 tisoč evrov dobička.

V Splošni bolnišnici Ptuj so prvo polletje zaključili z minimalnim presežkom prihodkov nad odhodki v višini 35.000 evrov. Ti so znašali nekaj več kot 20,3 milijona evrov in so bili za dobra dva odstotka nižji od načrtovanih ter za 28 odstotkov višji od tistih v enakem obdobju lani.  


Kot pravi direktorica Anica Užmah, so leto začeli kot ena od covid bolnišnic s precejšnjim valom zdravljenih bolnikov, saj so v tem času obravnavali 406 bolnikov s covidom-19. V skladu z načrti so večinoma izpeljali zastavljeni program, zato verjamejo tudi v uspešen in predvsem pozitiven zaključek leta. "Tudi zdaj smo spet postali covid bolnišnica in ko se bomo začeli znova ukvarjati z intenzivnim zdravljenjem, se bodi stvari zaostrile. Dokler tega še ni, imamo izpad samo na oddelku podaljšanega bolnišničnega zdravljenja, kjer je umeščen naš covid oddelek. Ko bo prišlo do intenzivnih primerov, pa bo to zaradi pomanjkanja kadra pomenilo tudi izpad operacij," je dejala Užmahova in povedala, da je trenutno pri njih na voljo deset postelj, ki so bolj ali manj vse polne.

 

V ptujski bolnišnici trenutno pripravljajo razpisno dokumentacijo za gradnjo urgentnega centra in predračun za objavo javnega naročila v odprtem postopku, ki ga sicer vodijo na Ministrstvu za zdravje.


Z razpisom, ki ga bodo objavili predvidoma še ta mesec, bodo iskali izvajalca gradbenih del ter dobavo in montažo opreme, razpis za dobavo medicinske opreme pa bo objavljen med gradnjo objekta. Če bo šlo vse po načrtih in ne bo večjih zapletov pri razpisu, bi z gradnjo lahko začeli januarja. Glede na trenutno visoko rast cen gradbenih materialov in storitev, se bojijo tudi tega, da bi bile ponudbe bistveno višje od ocenjene vrednosti projekta. Ta znaša 6,58 milijona evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del