Quantcast
Radio1_v_zivo


Upokojenci brezplačno na avtobus
| 20. 9. 2021 8:18
Kako do brezplačnih vozovnic za upokojence za mestne avtobuse
Ključne besede:     upokojenci    avtobus    brezplačno    LPP    Mestna občina Ljubljana
Od petka, 1. oktobra 2021, se bodo upokojenci lahko z mestnimi avtobusi LPP vozili brezplačno.


Za pridobitev brezplačne vozovnice bo potrebno izpolniti vlogo.
Do brezplačnih voženj z mestnimi avtobusi LPP bodo upravičeni upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide, vojni veterani ter osebe, starejše od 65 let, pod pogojem, da niso v delovnem razmerju.
Potnikom, ki že imajo vozovnico Slovenija rdeče barve, ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih, se bo vozovnica za mestni promet na kartico zapisala avtomatsko ob prvi validaciji na avtobusu. To pomeni, da se od 1. oktobra dalje lahko neomejeno vozijo tudi na mestnih linijah LPP.

Vloga za izdajo brezplačne vozovnice

Ostali potniki bodo morali najprej v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz, ki jo bodo dobili tam, najdete pa jo tudi na spletni strani https://www.lpp.si/vozovnica-slovenija-za-upokojence. Uporabnikom, ki že imajo terminsko kartico Urbana, se bo pravica zapisala na obstoječo kartico, tisti, ki terminske kartice še nimajo, jo bodo lahko kupili za 2 evra, nanjo pa se bo zapisala pravica do brezplačne vozovnice na mestnih linijah LPP. 

Delovni čas Potniškega centra LPP

Potniški center LPP na Slovenski cesti 56 bo od 20. septembra do 8. oktobra 2021 odprt vsak delovnik od 7. do 19. ure. Poleg tega bo odprt tudi v soboto, 25. septembra, in 2. oktobra, od 7. do 13. ure. Od 9. oktobra dalje pa bo Potniški center LPP odprt med delovniki od 7. do 17. ure.
V izogib gneči v Potniškem centru bodo tistim upravičencem, ki že imajo terminsko kartico Urbana, omogočili, da vlogo za izdajo subvencionirane brezplačne vozovnice oddajo tudi na Tehničnih pregledih LPP, na Celovški cesti 160 (vhod s Ceste Ljubljanske brigade), vsak delovnik od 8. do 16. ure. Če upravičenec še nima terminske kartice Urbana, bo vlogo moral oddati v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru.
Vsem upravičencem priporočajo, da vlogo pridobijo na spletni strani in na prodajno mesto prinesejo že izpolnjeno vlogo.
Potnikom, ki so kupili letno vozovnico, bodo sorazmerni del kupnine vrnili.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del