Quantcast
Radio1_v_zivo


Slovenski odbojkarji vedo, kdo je ''kriv,'' da so sinoči izgubili tekmo! Italijani so jim S TO POTEZO vzeli zlato medaljo
Radio 1 priporoča | 20. 9. 2021 6:40
Slovenci postali Evropski podprvaki po tem, ko so Italijani v igro spustili svojega ''jokerja'' - serviral je kot norec!
Ključne besede:     odbojka    Evropsko prvenstvo    podprvaki    srebro    Italija    Poljska    2021
Foto: Instagram Odbojkarska zveza SLO

Slovenski odbojkarji so sinoči postali Evropski podprvaki, po tem, ko so izgubili tekmo proti Italijanom in možnost, da bi si okoli vratu nadeli zlato medaljo. A žal so bili Italijani tokrat premočni, selektor Slovenije, Alberto Giuliani pa je dejal, da so naši fantje porabili ogromno energije že en dan prej, ko so premagali Poljake. Ne želi iskati izgovorov in se zaveda, da je bila italijanska reprezentanca močnejša. Čestital je svojim rojakom za odlično predstavo in dejal, da je ponosen na celotno ekipo.

Z dosegom na letošnjem prvenstvu so lahko zelo zadovoljni. Znova so se uvrstili v veliki finale, to je bila njihova tretja udeležba na sklepni tekmi turnirja na zadnjih štirih prvenstvih. Dokazali so, da so neverjetni in nam na igrišču pričarali  neverjetne predstave, pri katerih jim lahko izrazimo samo en velik poklon.

Italijanski korektor je Italijane popeljal do zmage - serviral je kot norec

Kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut je za Val 202 povedal, da je pri Italijanih imel drugi korektor življenjsko tekmo in je prav on tisti, ki je dokončal svoje delo in ponesel celotno ekipo do zmage.

''Italijani so imeli jokerja v drugem korektorju in v njegovem 90-odstotnem serviranju, serviral je kot norec! Ko imaš takega igralca v ekipi, ki ti prinese svežo energijo in naredi razliko ... je treba le čestitati,'' je povedal Urnaut, ki pa razočaranja ni skrival.Kljub temu da so slovenski odbojkarji razočarani, pa so zelo ponosni nase in na osvojeno srebrno medaljo. Zavedajo se, da se nobeni ekipi ni uspelo med slovenskimi odbojkarji  uvrstiti v finale na treh od zadnjih štirih prvenstev.

''Ponosni smo na to. Italijani so bili danes boljši, skozi celotno prvenstvo so igrali vse bolje. Za to jim je treba čestitati,'' je zaključil Urnaut.

Za Ekipo24.si pa je Jan Kozamernik dejal, da so pustili na igrišču dušo in srce, da so se borili, a žal proti koncu ni bilo dovolj. A to jih ne bo zaustavilo in je dodal še: ''Verjamem, da se bomo vnovič uvrstili v finale in prišli po zlato, ki si ga zaslužimo.''

Enakega mnenja je tudi Klemen Čebulj, ki je dejal, da se bodo morali na naslednjem evropskem prvenstvu še bolj potruditi in poskusiti izboljšati rezultat.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del