Quantcast
Radio1_v_zivo


Mario Fafangel na Twitterju zapisal, kaj si misli o PC pogoju! Zaveda se, da Slovenci v tem covid kaosu ne moremo graditi na zaupanju
Slovenija | 17. 9. 2021 10:15
''Ni obvez, imamo PCT, s C in T, ki sta široko dostopna vsem. Brez stigme. Brez obsojanja''
Ključne besede:     Mario Fafangel    PCT    izjava    Twitterj    NIJZ    precepljenost    jeza    covid    epidemija
Mario Fafangel se je za nekaj časa umaknil, saj se zaveda, da med ljudmi ne moreš graditi zaupanja, če vlada kaos

Že kar nekaj časa ni bilo slišati glasu od Maria Fafangla, vodje Centra za nalezljive bolezni na NIJZ. V enem izmed intervjuju je dejal, da se je umaknil izpred oči javnosti in kaosa, ki vlada okoli covida. Zaveda se, da so ljudje zaradi trenutnega dogajanja s PCT pogoji zbegani, jezni, v dvomih o cepljenju in še marsičem, saj ne moreš graditi zaupanja v kaosu.

''Gremo proti koncu tega covid-19 maratona. Potrebujemo “reset”. Vemo pa, da ne moremo čarobno izbrisati vsega, kar se je zgodilo, in tega, kam smo prišli kot družba med trajanjem te pandemije. Lahko pa se podamo po pravi poti. Lahko prisluhnimo javnozdravstvenikom. Ni obvez, imamo PCT, s C in T, ki sta široko dostopna vsem. Brez stigme. Brez obsojanja. Na stroki in odločevalcih pa je, da gradimo zaupanje in vlagamo v sistem (v javno zdravje), ki se bo učinkovito spopadal z zanikanjem znanosti in z vsemi posledicami, ki jih ima to zanikanje za zdravje ljudi,'' je povedal za portal n1info.si.

Fafangel torej ne skriva razočaranja nad dogajanjem v Sloveniji, predvsem pa nad ljudmi, ki še vedno dvomijo v obstoj virusa. Na dan protesta se je ob 22:35 uri zvečer oglasil preko Twitterja, kjer je zapisal, kako gleda na protest pred parlamentom in vladne odločitve o obveznem PCT pogoju, ki marsikomu onemogoča normalno življenje. 

Anti-science protesti?

Človek bi obupal, ampak NE.

To ni Slovenija.

In jeza, ko to vidimo, naj ne bo izgovor za represijo. Tudi v krizi je lahko druga pot.


Rabimo precepljenost in rabimo PCT.

A brez obvez do C in s široko dostopnim in brezplačnim T. Uspeli bomo!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del